top of page

HUSET i Asnæs præsenterer fra d. 2. oktober til d. 31. oktober en udstilling med Søren Ankarfeldt og Elisabeth Ryde, udstillingen ”2020” med Danske Grafikere og udstillingen ”Kroppen er et landkort” af Nanna Riis Andersen og Johanne Skovbo Lasgaard i HUSETs X-rum.

SØREN ANKARFELDT & ELISABETH RYDE

ElisabethRyde_rgb.jpg

Elisabeth Ryde og Søren Ankarfeldt har boet sammen siden 1976, diskuteret kunst og deltaget i udstillinger i ind- og udland. Nu mødes de i en visuel samtale i HUSET i Asnæs. I en dialog mellem materialer og udtryk, mellem minimalisme og maksimalisme. De udstillede også sammen for 25 år siden i HUSET i Asnæs.


De seneste år har de begge arbejdet med grafik. Elisabeth Ryde med koldnålsradering på det grafiske værksted i Kunstnerforeningen af 18. november, og Søren Ankarfeldt med linoleumstryk i Kunstnerhuset Classensgade og litografi på Gammel Dok.

Tidligere har forlæg til Elisabeth Rydes tæpper været tegning, men i de sidste par år har det interesseret hende at arbejde med koldnålsraderinger som også kan ses på udstillingen, og denne proces har inspireret hende til at bruge grafiske tryk som forlæg til tæpperne “Tonetrin” og “Dark Sky”.

Elisabeth Ryde

Søren Ankarfeldt har her valgt at forholde sig til nogle store kunstnere og deres indbyrdes forhold. Deres sårbare sider, og deres alment menneskelige problemer. Som at Edvard Munchs kæreste i et skænderi kom til at skyde det yderste led på hans venstre langfinger af, og som da Vincent van Gogh inviterede Poul Gauguin til Arles, og deres forhold blev så frustrerende, at han skar sit ene øre af.
Søren Ankarfeldts store lærreder er bagsider af hans gamle malerier, hvorfor de er malet på det rå lærred, hvor de eneste “gamle spor” er signaturen.

Elisabeth Ryde er uddannet på Designskolen og medlem af Dansk Gobelinkunst. Hun arbejder konstruktivt og minimalistisk med sine kompositioner.
Søren Ankarfeldt er uddannet på Det Kgl. danske Kunstakademi og medlem af sammenslutningen Koloristerne. Hans billeder handler ofte om grundvilkår og menneskelig eksistens. 

www.elisabethryde.dk 

www.sorenankarfeldt.dk 

www.instagram.com/painting_machine

Søren Ankarfeldt _Tulla og Edward, olie på lærred, 196x137 2021_rgb.jpg

Søren Ankarfeldt

DANSKE GRAFIKERE: 2020

Danske Grafikere_Palle Rud Christoffersen._rgb.jpg

Palle Rud Christoffersen

Danske Grafikere_Britta Mahnecke_rgb.jpg

Britta Mahnecke

Danske Grafikere_Linda Lildholdt_rgb.jpg

Linda Lidholdt

Danske Grafikere, der i dag omfatter omkring 200 professionelle grafikere, har til formål at fremme interessen for og kendskabet til den grafiske kunst.


HUSET i Asnæs har inviteret Danske Grafikere til en udstilling, hvor hver kunstner kan deltage med ét værk. På denne måde vil udstillingen komme til at præsentere en lang række grafiske teknikker, der vil vise mangfoldigheden i de grafiske processer.
Udstillingens titel ”2020” fortolkes meget bredt og omfatter ikke kun det, der vedrører vores fælles erindring, men også det mere private, som også ofte kan være genstand for fælles interesse.


På udstillingen deltager bl.a. Vivian Rose, Maya Peitersen, Britta Mahnecke, Linda Lildholdt og Palle Rud Christoffersen.

X-RUM: NANNA RIIS ANDERSEN & JOHANNE SKOVBO LASGAARD: KROPPEN ER ET LANDKORT

X-rum_Johanne Skovbo Lasgaard_The Travel in Space_rgb.jpg

Johanne Skovbo Lasgaard. The Travel in Space

X-rum_Nanna Riis Andersen_rgb.jpg

Nanna Riis Andersen

Nanna Riis Andersen og Johanne Skovbo Lasgaards værker centrerer sig om kroppens organiske strukturer i et abstrakt billedsprog, udfoldet gennem blandt andet skulptur, maleri og tegning.


Nanna Riis Andersen og Johanne Skovbo Lasgaard er uddannet fra hhv. Det Jyske Kunstakademi 2012 og Det Kgl. Danske Kunstakademi 2013. De har begge flere udstillinger bag sig på blandt andet kunsthaller, museer og gallerier i ind- og udland.

Udstillingerne åbner lørdag d 2. oktober kl 13-17 og kan ses frem til den 31. oktober 2021

For mere information kontakt Mie Thorning Christensen på miethorning@husetiasnaes.dk

bottom of page