top of page

Om HUSET

HUSET i Asnæs er et kunstnerejet og kunstnerdrevet udstillingssted, som har eksisteret siden 1973. HUSET viser hvert år 8 udstillinger med samtidskunst både af lokale kunstnere og kendte danske og nordiske samtidskunstnere samt kunsthåndværk af høj kvalitet.

HUSET blev grundlagt i 1973 af kredsen af kunstnere i Dragsholm Kommune og har siden da spillet en central rolle i kunst- og kulturlivet på egnen. HUSET har igennem tiden vist udstillinger med værker af kunstnere som Henry Heerup, Sigurd Swane, Bjørn Nørgaard, Arne Haugen Sørensen, John Kørner, Zacharias Heinesen, Kirsten Klein, Tal R, Olafur Eliasson, Rosen Eken, Peter Martensen og mange flere.

HUSET er en selvejende institution, som har til formål igennem udstillinger af billedkunst og kunsthåndværk og andre kulturelle arrangementer at udbygge kunst- og kulturlivet i det danske samfund.

HUSET_maj-2023_komprimeret.jpg

Læs omtale af Huset i BOOKAZINE no. 3 2023 (side 84) "Livet i Odsherred".

HUSETs kunstnere

HUSET i Asnæs blev i 1973 grundlagt af 15 kunstnere, der alle var bosat i det, der dengang hed Dragsholm Kommune. Igennem de mange år HUSET har eksisteret er der løbende blevet optaget nye medlemmer, og i dag er disse 23 kunstnere fast tilknyttet HUSET: Allan Stabell, Anne Rolsted, Better Lübbert, Birgit Daa Birkkjær, Charlotte Bøgh, Charlotte Krogh, Dag Aronson, Didder Geisler, Hanne Løcke, Hans Helge Nielsen, Henriette Duckert, Jørgen Albrechtsen, Jørn Bromann, Karen Borch, Kirsten Bøgh, Lis Biggas, Margrethe Agger, Martin Birk Møller, Michael Abel, Pia Fonnesbech, Poul Erik Nielsen, Søren Schaarup og Troels Trier.

Læs mere om HUSETs historie her:

Årets kunstnerdrevne udstillingssted 2016

I 2016 modtog HUSET i Asnæs prisen ”Årets kunstnerdrevne udstillingssted 2016”, der her blev uddelt første gang af Billedkunstnernes Forbund til tre danske kunstnerdrevne udstillingssteder.

Juryens motivering for at præmiere HUSET i Asnæs lød:

»Selvom det måske ikke er kendt af alle, er der få steder i Danmark, der har haft så stor betydning, for så mange som dette sted. Det har været et socialt samlingssted ikke bare for kunstnere, men for et kæmpe publikum, der har mødtes her og samme med kunsten har levet deres liv. Et sted, hvor mange gennem tiden har mødt kunsten for første gang.

Det har præget og givet identitet til en hel region. Det blev stiftet i 1973 og må dermed være et af Danmarks ældste kunstnerdrevne udstillingssteder. På trods af alderen har det formået at løbende forny sig blandt andet også med en række udstillinger af yngre kunstnere i samspil med husets kunstnere.

Formålet med stedet er ubeskedent at udbygge kunst- og kulturlivet i det danske samfund. I har levet op til formålet. Der står mange bag, og I er for mange til at nævne - men I fortjener anerkendelsen som ingen andre!«.

-Nis Rømer, formand for Billedkunsterne Forbund.

bottom of page