top of page

Om HUSET

HUSET i Asnæs er et kunstnerejet og kunstnerdrevet udstillingssted, som blev grundlagt i 1973. Siden da har HUSET spillet en central rolle i kunst- og kulturlivet i Odsherred. HUSET er en selvejende institution som har til formål igennem udstillinger af billedkunst og kunsthåndværk og andre kulturelle arrangementer at udbygge kunst- og kulturlivet i det danske samfund.

 

Hvert år vises 8 udstillinger med samtidskunst både af lokale kunstnere og kendte danske og nordiske samtidskunstnere samt kunsthåndværk af høj kvalitet.

HUSET_maj-2023_komprimeret.jpg

Læs omtale af Huset i BOOKAZINE no. 3 2023 (side 84) "Livet i Odsherred".

HUSETs kunstnere

Allan Stabell, Anna Lindgren, Better Lübbert, Birgit Daa Birkkjær, Bodil Brems, Charlotte Bøgh, Charlotte Krogh, Dag Aronson, Didder Geisler, Hans Helge Nielsen, Henriette Duckert, Jørgen Albrechtsen, Jørn Bromann, Karen Borch, Kirsten Bøgh, Lis Biggas, Lotte Agger, Malene Bjelke, Margrethe Agger, Mark Holm Møller, Martin Birk Møller, Michael Abel, Pia Fonnesbech, Poul Erik Nielsen, Søren Schaarup og Troels Trier. Passivt medlem: Anne Rolsted

Læs mere om HUSETs historie her:

Årets kunstnerdrevne udstillingssted 2016

I 2016 modtog HUSET i Asnæs prisen ”Årets kunstnerdrevne udstillingssted 2016”, der her blev uddelt første gang af Billedkunstnernes Forbund til tre danske kunstnerdrevne udstillingssteder.

Juryens motivering for at præmiere HUSET i Asnæs lød:

»Selvom det måske ikke er kendt af alle, er der få steder i Danmark, der har haft så stor betydning, for så mange som dette sted. Det har været et socialt samlingssted ikke bare for kunstnere, men for et kæmpe publikum, der har mødtes her og samme med kunsten har levet deres liv. Et sted, hvor mange gennem tiden har mødt kunsten for første gang.

Det har præget og givet identitet til en hel region. Det blev stiftet i 1973 og må dermed være et af Danmarks ældste kunstnerdrevne udstillingssteder. På trods af alderen har det formået at løbende forny sig blandt andet også med en række udstillinger af yngre kunstnere i samspil med husets kunstnere.

Formålet med stedet er ubeskedent at udbygge kunst- og kulturlivet i det danske samfund. I har levet op til formålet. Der står mange bag, og I er for mange til at nævne - men I fortjener anerkendelsen som ingen andre!«.

-Nis Rømer, formand for Billedkunsterne Forbund.

bottom of page