top of page

HUSET i Asnæs præsenterer fra d. 15. maj til d. 13. juni 2021 en temaudstilling om akvarel, udstillingen "Horisontsyn" af Jørn Bromann og "Odsprospekter" af Mark Holm Møller i HUSETs X-rum.

AKVAREL - Foto - Peter V Nielsen - SNVE,

 

TEMAUDSTILLING - AKVAREL


HUSET i Asnæs præsenterer en temaudstilling med fokus på akvarellen som kunstnerisk udtryksform. På udstillingen vises akvarel i mange afskygninger: klassiske udtryk, naturformidling, eksperimenterende teknikker, harmoniske farveskalaer, dramatiske kolorationer, blandformer, abstraktioner og sågar som 3-dimensionelle installationer. Udstillingen præsenterer 8 nutidige kunstnere i Danmark med forskellig tilgang til akvarelmaleriet.

På udstillingen deltager: Alice Thomsen, Hardy Brix, Inge Mette Kirkeby, Marianne Gross, Martin Berge, Mona Sloth, Peter V. Nielsen og Yuko Takada Keller.

Peter V Nielsen

AKVAREL - Foto - Mona Sloth - Klitter og

Mona Sloth

AKVAREL - Foto - Hardy Brix - Isprint.jp

Hardy Brix

AKVAREL - Foto - Yuko Takada Keller - Be

Yuko Takada Keller

JØRN BROMANN: HORISONTSYN

 

På sin udstilling ”Horisontsyn” i HUSET i Asnæs udstiller Jørn Bromann skulpturer, tegninger og forskellige tekster. Overskriften ”Horisontsyn” er afledt af arbejdet med tegningerne på A3papir, hvor udgangspunktet ofte er en blå horisont. I den forbindelse dukker der figurer, ord, sætninger og poesi op. F.eks.: ”Den uendelige horisont tegner en cirkel” og ”Eurydikes drøm”. Disse ord og tekster vil på udstillingen gå i dialog med skulpturerne, tegningerne på papir og nogle trådtegninger udført med forskellige farvede tråde:
 
Tegneprocessen som en skabende undersøgelse
Tegninger, der næsten ikke er synlige
Streger der forsvinder, drukner i papirets lys
Papirets lysende rum, mulighedernes uendelige rum
Stregerne væren sig selv værende, stregernes streghed
Omvendt tegning
Betydning er en flydende betegner

Jørn Bromann_AUGA_rgb.jpg

Jørn Bromann AUGA

X-RUM: MARK HOLM MØLLER – ODSPROSPEKTER

Mark Holm Møller - foto - Odsprospekter

Mark Holm Møller – Odsprospekter


Landet dyrkes, intensivt, rekreativt. Rigets første geopark gør det i år kunstnerisk med sin festival. Udstillingen ODSPROSPEKTER sætter i denne anledning Odsherreds karakteristiske landskaber under lup med skildringer af en alsidig del af den trængte danske natur.
Suiten sammenfatter årets gang i herredet til et portræt af land og liv i meditation over spørgsmålet: Hvad kendetegner et moderne kulturlandskab, hvor mennesket stræber frem og flora og fauna går tilbage? Med denne vandring gennem terrænet præsenteres Odsinger såvel som besøgende således for et lille vue over, hvordan det dyrkede land ligger, og hvordan fremtiden tegner sig blandt dets fredlyste levn.

Udstillingerne åbner lørdag d 15. maj kl 13-17 og kan ses frem til den 13. juni 2021

For mere information kontakt Mie Thorning Christensen på miethorning@husetiasnaes.dk

BEMÆRK: DU BEHØVER IKKE CORONA-PAS ELLER AT RESERVERE TID FOR AT BESØGE HUSET I ASNÆS

HUSET sørger for, at alle myndighedernes retningslinjer overholdes i forhold til at mindske spredning af Covid-19, så husk mundbind. 

bottom of page