top of page

Zacharias Heinesen

Som en central skikkelse inden for den færøske billedkunst har Zacharias Heinesen sat dybe spor i den færøske kunsthistorie ved at male sig ind i den stærke færøske tradition for landskabsmaleri gennem kompositioner med kantede fjelde og huse i klare farver. Men i modsætning til den ældre klassiske billedtradition, arbejder Zacharias Heinesen bevidst efter at opløse motivet i enkeltdele, hvorefter de uafhængige former og flader kommer til at fremstå i en ny helhed - en ny virkelighed.

 

 

Med sin velkendte kubistiske og koloristiske stil opbryder og fabulerer Zacharias Heinesen således over de klassiske færøske "standart motiver" af landskaber, bygdernes huse og havets skibe, som han gang på gang formår at fremstille i et nyt lys for beskueren.


Zacharias Heinesen er uddannet fra Billedskolen i Reykjavik (1957-58) og Kunstakademiet i København (1959-63). I 1961 udstillede han først gang på Kunstnernes Efterårsudstilling og har siden været hyppig gæst i de danske museer og gallerier. Derudover står Zacharias Heinesen også bag en række udsmykninger til bl.a. Husum Kirke, Østre Landsret samt Lágardur, Torshavn, ligesom han har leveret
motiver til færøske frimærker og pengesedler.

bottom of page