top of page

HUSET i Asnæs præsenterer fra d. 27. august til d. 25. september en udstilling med Margrethe Agger, en udstilling med Hanne Skyum, udstillingen ”Ler og Glasur af Asger Kristensen og Hans Helge Nielsen på HUSETs 1. sal og i X-rummet.

Margrethe Agger

Det bedste ved faget ”gobelinvævning” er tiden. For det tager tid at væve dem”. Således siger Margrethe Agger om gobelinvævning. Dermed får hun mulighed for at have mange forskellige overvejelser og valg omkring farver og nuancer i forhold til både linjer og motiver. 

 

Hun viser en lang række værker på sin udstilling i HUSET i Asnæs.  Tæppernes motiv er hovedsalig inspireret af naturen. Af sten, dyr og planter.  Hun har fulgt sit eget spor, og ladet det ene tæppes udtryk gå lidt videre til det næste. Margrethe Agger elsker den gamle fine fladvævede gobelinteknik og behøver slet ikke at sætte nye materialer og teknikker uden på den tekstile grundstofs flade. Hun er fascineret af den vævede fortællende teknik som i gamle gobeliner fra middelalderen. Hun følger sit eget spor.

 

Hun har blandt andet tre store tæpper med. Det ene handler om økologi, det andet er nærmest en geografisk efterligning af et delta syd for Sahara. Det tredje er et mindetæppe om en kær ven.

Margrethe Agger_rgb.jpg

Margrethe Agger

Hanne Skyum

Hanne skyum_rgb.jpg

På sin udstilling i HUSET i Asnæs viser Hanne Skyum bl.a. træsnit, trærelieffer og malede billeder. Træsnittrykkene er unika og trykkes i flere lag med forskellige træplader og flere farver.

 

Naturen har hovedrollen i værkerne med sine organiske træ- og rodformer samt det krogede, krøllede, nedgroede og himmelstræbende. Nordiske landskaber, himmel- og havfænomener samt de sære og oplagte hverdagssyn formuleres og kaldes frem i nye abstraktioner.

Hanne Skyum

Asger Kristensen

På Asger Kristensens udstilling i HUSET i Asnæs danner karret grundlag for forsøg på at skabe en symbiose mellem karret og det organiske objekt.

I arbejdet med karret har det håndværksmæssige været med til at understrege vigtigheden af håndværket. For Asger Kristensen er det interessant at kunne bruge sammenstillingerne mellem kar og objekt i nye sammenhænge, hvor det enkelte værk bliver et element i en større fortælling og derved skabe nye erkendelser.

Det er vigtigt for Asger Kristensen at undersøge hvordan formelementerne påvirker hinanden, og hvad der sker i sammenstillinger af værker med forskellighed i tekstur, struktur, form og farve. Hvilken betydning har størrelsesforhold og placering i forhold til hinanden, kan elementerne tale sammen? Det er nogle af de spørgsmål han har ønsket at få svar på.

På udstillingen vises store og mindre kar/objekter i form af cylinder, bowls og rørobjekter. Glasuren er desuden en vigtig forudsætning for Asger Kristensens værker.

Projektet er støttet med et arbejdslegat fra Statens Kunstfond.

Asger Kristensen_rgb.jpg

Asger Kristensen

1. SAL & X-RUMMET: Hans Helge Nielsen

Hans helge Nielsen_rgb.jpg

Hans Helge Nielsens billeder er et collagepræget udsagn. Det er små fragmenter af genkendelige motiver, der fordeles på billedfladen.

På HUSETs årsplakat er Hans Helge Nielsens billede med titlen “POSTKORT MED ERINDRING”. En dreng med dobbeltportræt står i vandet, små skibe sejler i en organisk linje over lærredet. Et stynet træ lyser klart i det dominerende ultramarinblå billede. Arkitektoniske røde neonfarver giver associationer til en slags huse eller katedraler.

I en serie billeder med temaet “DE HVIDE HUSE” undersøger han brugen af enkle geometriske former TREKANT_FIRKANT_DIAGONAL. Det er portrætter af små huse, som fremkaldes i tankens syrebad.

Udstillingen i HUSET i Asnæs er i anledning af Hans Helge Nielsens forestående 80årsdag.

Det er ikke en retrospektiv udstilling OG DOG.

Hans Helge Nielsen

Udstillingerne åbner lørdag d 27. august kl 14-17 og kan ses frem til den 25. september 2022

For mere information kontakt Mie Thorning Christensen på miethorning@husetiasnaes.dk

bottom of page