top of page

HUSET i Asnæs præsenterer fra d. 18. juni til d. 17. juli en udstillingen ”Mellem land og bølge” af Lisbeth Krag og Birgitte Lykke Madsen, udstillingen ”Before Chaos” af Hanne Nielsen Kjærsgaard, en fællesudstilling med HUSETs kunstnere, samt udstillingen ”Kunst til alle tider” af Geert Daa Funder i HUSETs X-rum.

LISBETH KRAG & BIRGITTE LYKKE MADSEN: MELLEM LAND OG BØLGE

Lisbeth Krag & Birgitte Lykke Madsen er gået i land i HUSET i Asnæs med udstillingen ”Mellem land og bølge”.

Lisbeth Krag og Birgitte Lykke Madsen vedkender sig skønheden. De vedkender sig deres ståsted i det klassiske materiale og kærligheden til håndværket, og vi ser her hvad to klassik, skabende kunstnere formår, når marmor møder maleri. Når de sammen bevæger motivet fra den tredimensionelle skulptur til det todimensionale maleri, beskriver de landskabets mangfoldighed og viser os, hvordan skulpturerne bliver MERE skulptur og maleriet MERE kolorit – større hvidhed i marmoren og større nuancering i farven. Formerne fra de malede bakker bølger sig videre ud i skulpturen, og landskabet opstår i det mentale rum. Midt i mødet danner man sit eget indre landskab og forbinder sig både til materialet og til andre mennesker. 

Værkerne bliver med andre ord en samtale mellem dem og os om vores fælles oplevelse af landskabet.

Birgitte Lykke Madsen_rgb.jpg

Birgitte Lykke Madsen

Lisbeth Kragh_rgb.jpg

Lisbeth Krag

HANNE NIELSEN KJÆRSGAARD: BEFORE CHAOS

Hanne Nielsen Kjærsgaards udstilling i HUSET i Asnæs vil indeholde en række malerier, der skildrer de forskellige temperamenter, som himmel og hav antager i mere eller mindre symbiose. Det er ikke landskabsmaleri i traditionel forstand, men naturen iblandet myternes sans for dramatisering.

Himlen og havet er kulturelt og naturligt hinandens modsætninger, samtidig med at de spejler sig i hinanden. I vestlig kulturel forstand er himlen guds bolig, ophøjet og ren, lig med paradis – utopia? Havet derimod er en skrækindjagende ursuppe af formløst kaos, hvorfra universet er opstået – dystopia? 

Titlen ”Before Chaos” hentyder til før menneskets tilblivelse, før vi trådte op af ursuppehavet og indtog jordens platform, som ligger under himlen men over havet.

Hanne Nielsen Kjærsgaard_RGB.jpg

Hanne Nielsen Kjærsgaard

Hanne arbejder hovedsagelig med maleri, der handler om fascinationen af modsætningsforhold som f.eks. lys/mørke, utopi/dystopi, det underspillede/det dramatiske og tager ofte udgangspunkt i naturen. Hun arbejder med lyset både som en del af motivet og ved med mange, tynde lag maling, at fremme lyset i farverne. Spejlingen er noget hun ofte bruger som et kompositorisk greb, både direkte og metaforisk.

 

Hanne Nielsen Kjærsgaard er uddannet fra Slade School og Fine Art, London i 2018.

FÆLLESUDSTILLING MED HUSETS KUNSTNERE

Fællesudstilling med HUSETs kunstnere_Pia Fonnesbech_rgb.jpg

HUSETs kunstnere præsenterer på deres fællesudstilling et udvalg af nye værker. Se bl.a. maleri, grafik, skulptur, keramik, collage, billedtæpper og meget mere.

HUSETs kunstnere er Anne Rolsted, Better Lübbert, Birgit Daa Birkkjær, Birgit Krogh, Bjarne Werner Sørensen, Charlotte Bøgh, Charlotte Krogh, Dag Aronson, Didder Geisler, Hanne Løcke, Hans Helge Nielsen, Henriette Duckert, Jørgen Albrechtsen, Jørn Bromann, Lis Biggas, Luise Haugen, Margrethe Agger, Martin Birk Møller, Pia Fonnesbech, Poul Erik Nielsen, Søren Schaarup og Troels Trier.

Pia Fonnesbech

X-RUM: GEERT DAA FUNDER: KUNST TIL ALLE TIDER

I sin udstilling i HUSETs X-rum arbejder Geert Daa Funder med det, han kalder ”kunst til alle tider”. 

Han forklarer det således:

”Min kunst er i fuld gang og har det godt. Den stortrives ved at blive ældre. Værkerne bliver hele tiden opdateret, justeret og videreudviklet til det så moderne ”samtidskunst” - men den formulering her er værkerne heldigvis ligeglad med. Tid og værker har jeg nok af, så det er en fornøjelse at gå over til mit værksted hver morgen og se værkerne vokse videre, få mere erfaring og ideer indlejret i hvert enkelt billede eller skulptur. Jeg arbejder med begrebet ”kunst til alle tider”, som i min optik er mere dækkende end ”samtidskunst”. For kunst er en kvalitet der for mig bør være tidløs.”

Geert Daa Funder

Geert Daa Funder_rgb.jpg

Udstillingerne åbner lørdag d 18. juni kl 14-17 og kan ses frem til den 17. juli 2022

For mere information kontakt Mie Thorning Christensen på miethorning@husetiasnaes.dk

bottom of page