top of page

HUSET i Asnæs præsenterer fra d. 11. marts til d.10. april en fællesudstilling med HUSETs kunstnere samt en udstilling med Helle Frøsig i X-rummet.

Fællesudstilling med HUSETs kunstnere

HUSET i Asnæs åbner traditionen tro udstillingsåret med en fællesudstilling med HUSETs kunstnere, hvor de præsenterer et udvalg af helt nye værker. Se bl.a. maleri, grafik, skulptur, keramik, collage, billedtæpper og meget mere.

Lis Biggas arbejder med at tage afstøbninger af lokale fisk og viderebearbejde dem i sine værker. Hun viser bl.a. 2 fade, hvor hun har brugt fisken "lange". Den har en størrelse, der lige passer til, at 2 lange aftryk kan ligge i fadet. Med den farvede begitning og den blanke glasur ovenpå giver det en illusion om at kigge ned i havet.

Kirsten Bøgh arbejder med stilleben og interiør som en kulturel hukommelse. De rum, vi bevæger os i, og de daglige genstande vil altid eksistere og beskriver vores identitet i tid og rum. Derudover arbejder hun med farvens lys og bruger kolorismen til at skabe en intimitet i malerierne. 

I Dag Aronsons værk ser vi en kvindefigur siddende mellem to spejle. Spejlet til venstre for hende refererer til hendes tanker, til det abstrakte, mens der i spejlet til høire refereres til personer, hun forholder sig til. Kvinden befinder sig med andre ord i et krydsfelt mellem egne tanker og ideer og en mere personlig følt realitet.

Jørn Bromann udstiller skulpturer og tegninger. I skulpturerne forsøger han at indarbejde tid, at sætte spor, tegn i værkerne. Skulpturernes flader skal være form- og retningsbestemte. I sine tegninger undersøger han geometriske, konstruktive og sanselige grafiske udtryk.

Poul Erik Nielsen viser tre nye værker, hvor arkitekturfantasier, der er fælles for os alle, sætter rammen. I  værkerne møder vi kendte figurer fra kunsthistorien. De to første er Michelangelos Adam fra det Sixtinske kapel  og David, som står i Firenze. I det tredje billede optræder Venus fra  Botticellis ”Venus fødsel”, som tilhører Uffizierne i Firenze. Værkerne kan læses som en kommentar til den aktuelle verdenssituation, hvor Adam igen må høre for sit syndefald, der bragte krigen ind i verden, David roses for sin kamp mod Goliat og Venus prises for at give håb om fremtidig frugtbarhed og lykke.

HUSETs kunstnere er Allan Stabell, Anne Rolsted, Better Lübbert, Birgit Daa Birkkjær, Birgit Krogh, Charlotte Bøgh, Charlotte Krogh, Dag Aronson, Didder Geisler, Hanne Løcke, Hans Helge Nielsen, Henriette Duckert, Jørgen Albrechtsen, Jørn Bromann, Karen Borch, Kirsten Bøgh, Lis Biggas, Margrethe Agger, Martin Birk Møller, Michael Abel, Pia Fonnesbech, Poul Erik Nielsen, Søren Schaarup og Troels Trier.

Jørn Bromann_rgb.jpg

Jørn Bromann

Poul Erik Nielsen_rgb.jpg

Poul Erik Nielsen

Lis Biggas_rgb.jpg

Lis Biggas

Kirsten Bøgh_rgb.jpg

Kirsten Bøgh

Dag Aronson_rgb.jpg

Dag Aronson

X-RUMMET: Helle Frøsig

I Helle Frøsigs værker er fortællingen en abstrakt og distanceret mulighed. Der er aldrig tale om konkrete historier, men hun undersøger, hvordan værensforskellige billedelementer kan danne betydning med hinanden. På sin udstilling i HUSET viser hun en række værker på væggen, en slags lagdelte billeder, som tager udgangspunkt i begreberne flade, rumlighed og transparens. Bag gennemsigtige plastikmembraner hænger udklippede elementer af laminat og papir i tynde tråde. På ydersiden af plastikken er påsat knapper, som her får en dobbelttydig funktion. De udgør på den ene side værkernes fysiske og stoflige dimension, på den anden side er de abstrakte punkter i den samlede komposition. Således taler elementerne med hinanden på kryds og tværs af flere lag. Måske peger de på mulige fortællinger.

Helle Frøsig er født i 1955 og uddannet på Det Kgl. Danske Kunstakademi.

Helle Frøsig_Hvidt vægobjekt med laminat og knapper_.jpg

Helle Frøsig

Udstillingerne indledes med fernisering lør. d. 11. marts kl 14-17 og kan ses frem til den 10. april 2023.

For mere information kontakt Mie Thorning Christensen på miethorning@husetiasnaes.dk

bottom of page