top of page

HUSET i Asnæs præsenterer fra d. 1. oktober til d. 30. oktober udstillingen ”40/75” af Poul Erik Nielsen, en fællesudstilling med HUSETs kunstnere samt en udstilling med Lena Søeborg og Morten Nyhus i X-rummet.

Poul Erik Nielsen: 40/75

Med udstillingen ”40/75” markerer Poul Erik Nielsen 40 års medlemskab af HUSET i Asnæs - og sin 75 års fødselsdag.

Poul Erik Nielsen debuterede i 1978 på Kunstnernes Efterårsudstilling. Sammen med Kunstnernes Forårsudstilling på Charlottenborg og Kunstnernes Påskeudstilling i Kunstbygningen i Århus tilhørte Kunstnernes Efterårsudstilling den gruppe anerkendte censurerede udstillinger, der talte med i regnskabet, hvis man ønskede at blive anerkendt som medlem af Billedkunstnernes Forbund. I 1981 havde Poul Erik Nielsen udstillet på disse udstillinger så mange gange, at han kunne blive medlem af Billedkunstnernes forbund, og året efter blev han medlem af HUSET i Asnæs.

På udstillingen i HUSET vil der blive vist værker, der går helt tilbage til 1978, og da Poul Erik Nielsen gennem mange år udelukkende arbejdede med ætsninger, hvor der kan fremstilles flere tryk af hver plade, vil man kunne se de billeder, Poul Erik Nielsen debuterede med i 1978.

På udstillingen vil der desuden være eksempler på de temaer, Poul Erik Nielsen har arbejdet med gennem årene. Det rækker fra en optagethed af det helt nære med upåagtede hverdagsting til billeder, hvor motiverne tager udgangspunkt i byens univers. Stikordene er: arkitektur - Rom, Berlin, New York, København – reklamer – kontrast mellem nyt og gammelt og skriften, der fastholder historien og kommunikerer. Alt det, der udgør fællesmængden af vore byer.

På udstillingen vil der desuden være en række nye billeder, der ikke har været vist tidligere.

Poul Erik Nielsen_rgb.jpg

Poul Erik Nielsen

Fællesudstilling med HUSETs kunstnere

Fællesudstilling_martin_birk_møller_rgb.jpg

HUSETs kunstnere præsenterer på deres fællesudstilling et udvalg af nye værker. Se bl.a. maleri, grafik, skulptur, keramik, collage, billedtæpper og meget mere.

HUSETs kunstnere er Allan Stabell, Anne Rolsted, Better Lübbert, Birgit Daa Birkkjær, Birgit Krogh, Charlotte Bøgh, Charlotte Krogh, Dag Aronson, Didder Geisler, Hanne Løcke, Hans Helge Nielsen, Henriette Duckert, Jørgen Albrechtsen, Jørn Bromann, Karen Borch, Kirsten Bøgh, Lis Biggas, Luise Haugen, Margrethe Agger, Martin Birk Møller, Michael Abel, Pia Fonnesbech, Poul Erik Nielsen, Søren Schaarup og Troels Trier.

Martin Birk Møller

X-RUMMET: Lena Søeborg og Morten Nyhus

Lena Søeborg og Morten Nyhus_rgb.jpg

Lena Søeborg & Morten Nyhus

Lena Søeborg og Morten Nyhus udstiller i HUSETs X-rum billeder, som de kalder foto-performance.

Fotoperformance er et fotografi af en på forhånd planlagt scene, hvor en af eller begge kunstnere er med i billedet. Det bliver til en historie fortalt i kun et billede. Det kan også kaldes en situation uden begyndelse og slutning. Det er øjeblikkets dramaturgi; der er ikke noget tidligere eller senere - eller før eller efter. Med andre ord: Det, som driver kunstnerne, er at undersøge øjeblikkets fortællende muligheder og at diskutere situationen vs. øjeblikket.

Til udstillingens fernisering lørdag d. 1. oktober laver Lena Søeborg og Morten Nyhus en performance i HUSET, hvor et digt af Jørgen Nash vil indgå.

Lena Søeborg og Morten Nyhus2_rgb.jpg

Lena Søeborg & Morten Nyhus

Udstillingerne indledes med fernisering lør. d. 1. oktober kl 14-17 og kan ses frem til den 30. oktober 2022.

For mere information kontakt Mie Thorning Christensen på miethorning@husetiasnaes.dk

bottom of page