top of page

HUSET i Asnæs præsenterer fra d. d. 20. maj til d.18. juni en udstilling med Ulla Lampe, Grethe Wittrock og gruppeudstillingen ”Stemmen i farven” med Alba Enstrøm, Anita Viola Nielsen, Linda Bjørnskov, Miguel Vega Olivares, Pia Fonnesbech og Simon Grimm.

ULLA LAMPE

Ulla Lampes malerier handler om moderne menneskers aktivitet i samspil med natur og kultur. Det levende liv, det at være til - på godt og på ondt. Følelser som nysgerrighed og koncentration, men også ensomhed og sårbarhed er centrale.

Med rolige farver retter Ulla Lampe opmærksomheden mod omgivelserne, mennesker og de nære genstande. Hun har fokus på kontrasterne og en stille groteskhed i alt det pæne. Ved første øjekast fremstår malerierne nærmest fotorealistiske; hensigten er dog ikke at skildre specifikke steder eller situationer, men er snarere en undersøgelse af en verden i forandring, med tanke på den fremtid vi skal møde; åben for spørgsmål, projektioner og fortolkninger.

Der arbejdes med grove flader og præcise strøg, ofte i et mix af olie og akryl. Fotografering indgår som en del af arbejdsprocessen. Her samler hun fragmenter, steder og situationer sammen og bruger dem i den videre proces. Resultatet er en virkelighedsnær skildring af en velkendt situation. De færdige værker udtrykker ofte en tvetydig, urovækkende stemning og antyder problemstillinger, der både kan være generelle og helt aktuelle. Herfra er det op til beskueren at bringe egne erfaringer og oplevelser i spil og tage fortællingen videre.

Som billedkunstner er Ulla Lampe autodidakt, selvlært med en række censureredeudstillinger og priser på CV’et. Hun er medlem af KKS – Kvindelige Kunstneres Samfund og BKF – Billedkunstnernes Forbund.

Ulla Lampe.JPG

Ulla Lampe

Grethe_Wittrock__Vindblæst.jpg

GRETHE WITTROCK​

Grethe Wittrock arbejder som eksperimenterende tekstilkunstner.

Hendes arbejdsproces er en fordybelse i materialet og tilgangen meditativ og forskende, en disciplin hun lærte, da hun studerede på Kyoto Seika University, College of Fine Art i Japan.

 

Grethe Wittrock er uddannet på Danmarks Designskole og modtager af Statens Kunstfonds 3-årige arbejdslegat.

Grethe Wittrock "Vindblæst" Vinge,

skulpturel installation, vejrbidt sejl, bemalet og trykt og håndskåret. 80 X 200cm 

Foto: Dorte Krogh 

1. SAL & X-RUMMET: STEMMEN I FARVEN

På udstillingen vises maleri og skulpturel installation, hvor udstillingens seks billedkunstnere i udpræget grad forholder sig til farvens særlige betydning. De deltagende kunstnere er Alba Enstrøm, Anita Viola Nielsen, Linda Bjørnskov, Miguel Vega Olivares, Pia Fonnesbech og Simon Grimm.

Malerne Enström, Grimm, Fonnesbech, Nielsen og Bjørnskov har farve og figuration til fælles, men tilgangen er forskellig. Penselstrøg, materiale, motiver og den maleriske stemning, der fremmanes i billederne, viser fem meget forskellige fortællingskredse.

Olivares skulpturelle installationer, samlet ud fra objekter og materialer og derigennem udtrykkende særlige sociale fortællinger, er også i sig selv maleriske.

Miguel Vega Olivares.jpg

Miguel Vega Olivares

Linda Bjørnskov.jpeg

Linda Bjørnskov

Til “Stemmen i Farven” vil alle værker være nye og ikke tidligere viste, og i alle medvirkende kunstneres værker vil der være en meget bevidst brug af farven som virkemiddel.

Pia_Fonnesbech.jpg

Pia Fonnesbech

Anita Viola Nielsen_blå dage_Akryl på pap_38x51,5 cm.jpg

Anita Viola Nielsen "Blå dage". Akryl på pap. 38 x 51,5

Alba Enstrøm.jpeg

Alba Enstrøm

Simon_Grimm.jpg

Simon Grimm

Udstillingerne indledes med fernisering lør. d. 20. maj kl 14-17 og kan ses frem til den 18. juni 2023.

For mere information kontakt Charlotte Bøgh miethorning@husetiasnaes.dk

bottom of page