top of page

HUSET i Asnæs præsenterer fra d. 15. april til d.14. maj en udstilling med Allan Stabell, en fællesudstilling med HUSETs kunstnere samt udstillingen ”Modern View” med Gitte Valentiner-Branth i X-rummet.

Allan Stabell

På sin udstilling i HUSET i Asnæs arbejder Allan Stabell med konstruktive elementer, der er inspireret af en overset virkelighed, nemlig den emballage, vi normalt smider i skraldespanden.

Når han udfolder emballagen fra f.eks. plaster, en vinflaske eller en lyspærer, opstår der forskellige former, som ham bruger på maleriets og tegningens flade i forskellige variationer. Når emballageformerne optræder uden deres almindelig print, skifter de identitet, og Allan Stabell er interesseret i det mellemrum, der ligger mellem brugsgenstandens indpakning og den konkrete formgivning og de abstrakte former, der opstår, når emballagen fratages dens identitet.

Han desuden er inspireret af gulvmønstre fra de romerske kirker og omformer emballagen til ornamenter og lader på den måde ornamenter skabt af fra nutidens former danne mellemrum med fortidens gulvmønstre.

Hans malerier optræder med mættede flader i en kontrastfuld, men dæmpet farveholdning, hvor den mørke farve ofte har en dominerende rolle. De pastose lag og formernes gentagelse skaber dialog ud i rummet.

allan stabell_rgb.jpg

Allan Stabell

Fællesudstilling med HUSETs kunstnere

Fællesudstilling med HUSETs kunstnere_Søren Schaarup_rgb.jpg

Søren Schaarup

HUSETs kunstnere præsenterer på deres fællesudstilling et udvalg af nye værker. Se bl.a. maleri, grafik, skulptur, keramik, collage, billedtæpper og meget mere.

HUSETs kunstnere er Allan Stabell, Anne Rolsted, Better Lübbert, Birgit Daa Birkkjær, Birgit Krogh, Charlotte Bøgh, Charlotte Krogh, Dag Aronson, Didder Geisler, Hanne Løcke, Hans Helge Nielsen, Henriette Duckert, Jørgen Albrechtsen, Jørn Bromann, Karen Borch, Kirsten Bøgh, Lis Biggas, Margrethe Agger, Martin Birk Møller, Michael Abel, Pia Fonnesbech, Poul Erik Nielsen, Søren Schaarup og Troels Trier.

På HUSETs fællesudstilling vises desuden et antal helt nye akvareller af den færøske kunstner Zacharias Heinesen.

Som en central skikkelse inden for den færøske billedkunst har Zacharias Heinesen sat dybe spor i den færøske kunsthistorie ved at male sig ind i den stærke færøske tradition for landskabsmaleri gennem kompositioner med kantede fjelde og huse i klare farver.

Men i modsætning til den ældre klassiske billedtradition, arbejder Zacharias Heinesen bevidst efter at opløse motivet i enkeltdele, hvorefter de uafhængige former og flader kommer til at fremstå i en ny helhed - en ny virkelighed. Med sin velkendte kubistiske og koloristiske stil opbryder og fabulerer Zacharias Heinesen således over de klassiske færøske "standard motiver" af landskaber, bygdernes huse og havets skibe, som han gang på gang formår at fremstille i et nyt lys for beskueren.

Zacharias Heinensen.jpg

Zacharias Heinesen

X-RUMMET: Gitte Valentiner-Branth: Modern View

Gitte Valentiner-Branth arbejder med akryl på lærred og inspireres af formen og perspektiverne på store arkitekttegnede villaer. I sit eget æstetiske formsprog arbejder kunstneren med klassiske maleriske greb, der via arkitektur og rum balancerer på kanten mellem figuration og abstraktion.

Centralt står en særlig evne til at håndtere kompositionen, hvor rum, form og flader forskydes og opløses i arkitektoniske konstruktioner.

 

Kunstneren arbejder med præcise penselstrøg, og med sit valg af farve, komposition og perspektiv viser hun sit maleriske univers, og skaber billedfladen om til en totaloplevelse af sansninger. Alt sammen en malerisk proces, der sammen med stor kærlighed til maleriet giver værkerne energi og dynamik.

Gitte Valentiner-Branth er uddannet på Kunstskolen Spektrum i København.

Gitte Valentiner-Branth_rgb.jpg

Gitte Valentiner-Branth

Udstillingerne indledes med fernisering lør. d. 15. april kl 14-17 og kan ses frem til den 14. maj 2023.

For mere information kontakt Mie Thorning Christensen på miethorning@husetiasnaes.dk

bottom of page