top of page

HUSET i Asnæs præsenterer fra d. 11. november til d. 3. december en udstilling med Lis Bramsen og Luise Faurholt, en fællesudstilling med HUSETs kunstnere samt en udstilling med Lars Waldemar i X-rummet

LIS BRAMSEN

Udgangspunktet for Lis Bramsens praksis er en fascination af Lys og Rum, som hun udforsker i foto, tegning og maleri. I den aktuelle udstilling undersøges lysets tilstedeværelse i forsøg med forskellige materialer og metoder. Værkerne på udstillingen er et resultat af denne undersøgelse, hvor lys, transparens og spejling er medspillere både i fremstillingen og i den endelige præsentation. 

Lis Bramsen fortæller: Jeg har forsøgt at holde værkerne ”åbne”, og viser arbejder med motivisk repetition og forskydning i plexiglasmalerier. Transparensen i materialet gør alle lag synlige, og afstanden mellem pladerne gør, at der opstår labyrintiske virkninger.

I malerier på spejlfolie spejles beskueren og det omgivende rum i de halvt gennemsigtige flader. Disse værker er derfor i en slags konstant forandring afhængigt af skiftende lys, farver og bevægelser i rummet. 

Lis_Bramsen_maleri _på _spejl.jpg

Lis Bramsen - maleri på spejl

LUISE FAURHOLT: DE RUM VI FYLDER UD. DE RUM DER STÅR TOMME

Luise_Faurholt_rødtbadeværelse.jpg

Luise Faurholt  "Rødt badeværelse"

Med interiøret som ramme kredser Luise Faurholts billeder om hverdag, intimitet, fravær og køn. Hun arbejder på papir med akvarel og tusch eller blyant. Store ark og små fragmenter, som somme tider sys sammen til større sammensatte værker. Luise Faurholt fortæller:

Jeg arbejder efter fotografier taget i mit hjem. Af min familie, mig selv og rummene vi bebor.

Jeg maler de samme rum igen og igen. Der er lag på lag af tid. Møblerne bytter plads og nogle skiftes ud. Rodet flytter rundt. 

Vi forandrer os også. Mine sønner er ældre nu, ikke længere småbørn. Jeg maler børnene, så de smelter sammen med omgivelsernes farver og struktur - næsten usynlige. Jeg fokuserer på mønstret og detaljerne i gulvtæppet.

Jeg undlader at male min egen krop. Et tomt rum, hvor den skulle have været. En form der venter på at fyldes ud eller er blevet efterladt.

Jeg hælder fortyndet farve ud på papiret, ud over de malede stole, vinduer, vægge, barnet og den hvide flade. Nogle steder suger det ind i papiret. Måske er det godt. Billedet bliver til der – et sted mellem detaljen, tilfældet og det tomme papir.

1. SAL: FÆLLESUDSTILLING MED HUSETs KUNSTNERE

HUSETs kunstnere præsenterer maleri, skulptur, glas, keramik og meget mere.

HUSETs kunstnere er: Allan Stabell, Anne Rolsted, Better Lübbert, Bodil Brems, Charlotte Bøgh, Charlotte Krogh, Dag Aronson, Didder Geisler, Hanne Løcke, Hans Helge Nielsen, Henriette Duckert, Jørgen Albrechtsen, Jørn Bromann, Karen Borch, Kirsten Bøgh, Lis Biggas, Lotte Agger, Margrethe Agger, Martin Birk Møller, Michael Abel, Pia Fonnesbech, Poul Erik Nielsen, Søren Schaarup og Troels Trier. 

Didder_Geisler_HUSETs_kunstnere.jpg

Didder Geisler

X-RUMMET:
LARS WALDEMAR: SYNTESER OG TRANSFORMATIONER

På udstillingen viser Lars Waldemar en række skulpturer og grafiske værker, der er skabt som en slags syntese af naturindtryk. Han iagttager naturen og vælger de former, strukturer og byggesten, han vil bruge i sine værker. Hans værker er ikke naturskildringer, men objekter i rummet mellem det naturlige og det kunstige. De er en syntese af det der gør, at vi opfatter objekter som naturskabte.

Lars_Waldemar.jpg

På det seneste er han begyndt at arbejde med en serie som han kalder ”Transformationer”. I disse værker transformeres konkrete naturindtryk og landskaber til abstrakte værker. Han gør det ved at arbejde ret dogmatisk. Dogmerne er ret simple, idet der arbejdes med farveblyant på papir og motivet udelukkende skildres med gennemgående lodrette og vandrette streger. Selv om resultatet kan virke fuldstændig abstrakt er der stadig rester af det oprindelige motiv tilbage, som vil kunne anes, når man kender udgangspunktet. 

 

Udstillingens værker kan opfattes rent æstetisk, men bør i højere grad opfattes som kommentarer til vores opfattelse af natur og vores trang til at manipulere den.

Lars Waldemar

Udstillingerne indledes med fernisering lør. d. 11. november kl 14-17 og kan ses til og med den 3. december 2023.

For mere information kontakt Charlotte Bøgh miethorning@husetiasnaes.dk

bottom of page