top of page

HUSET i Asnæs præsenterer fra d. 19. juni til d. 18. juli en temaudstilling med færøsk kunst, en fællesudstilling med HUSETs kunstnere og udstillingen ”HUN-cochenille” af Lisbeth Nielsen Lyrstrand i HUSETs X-rum.

FÆRØSK KUNST

Anker Mortensen - foto.jpg

Anker Mortensen

Bardur - foto.jpg

Bárdur Jákupsson

HUSET i Asnæs præsenterer en temaudstilling med færøsk kunst. På udstillingen viser fem færøske malere, der aldersmæssigt spænder over to generationer, en fælles binding til den nærgående vertikale natur, der omgiver dem på Færøerne. Der er desuden en ekspressionistisk, halvabstrakt grundtone hos dem alle, som lister sig ind, hvad enten deres motiver har deres udgangspunkt i et topografisk fragment, i et modelstudie eller et konceptuelt åndesyn.

På udstillingen deltager: Zacharias Heinesen, Bárdur Jákupsson, Eyðun av Reyni, Torbjørn Olsen og Anker Mortensen.

Eydun - foto.jpg

Eyðun av Reyni

Thorbjørn - foto.jpg

Torbjørn Olsen

Zacharias Heinesen_Sandvík_rgb.jpg

Zacharias Heinesen

HUSETs kunstnere_Dag Aronson.jpg

Dag Aronson

 

FÆLLESUDSTILLING MED HUSETS KUNSTNERE

HUSETs kunstnere udstiller et udvalg af deres værker. Se bl.a. maleri, grafik, skulptur, keramik, collage, billedtæpper og meget mere.

HUSETs kunstnere er Anne Rolsted, Better Lübbert, Birgit Krogh, Bjarne Werner Sørensen, Charlotte Bøgh, Charlotte Krogh, Dag Aronson, Didder Geisler, Erik Varming, Hanne Løcke, Hans Helge Nielsen, Henriette Duckert, Jørgen Albrechtsen, Jørn Bromann, Lis Biggas, Margrethe Agger, Martin Birk Møller, Morten Tillitz, Poul Erik Nielsen, Søren Schaarup og Troels Trier.

X-RUM: LISBETH NIELSEN LYRSTRAND: HUN-COCHENILLE

Lisbeth Nielsen Lyrstrand.jpg

LISBETH NIELSEN LYRSTRAND


I udstillingen ”HUN-cochenille” fører billedkunstner Lisbeth Nielsen Lyrstrand i HUSETs X-rum os ind i den karminrøde farves diversitet fra Columbus til sarte tekstiler.”når æggene er lagt, klækkes de. nymferne bruger deres munddele til at suge sig fast. de bliver siddende. Cochenillelusen snylter på Kaktussen. efter 3-4 måneder er hunlusene fulde af befrugtede æg og høstes til farvning.” (udpluk fra midgaardshaven.dk)Med gennemsigtigt pergament og blødt silke, fra højrød læbestift til menstruation, fra den skarlagenrøde løber til madfarve, sanses den cochenillerøde farve i udstillingen ”HUN-cochenille”. Farven har berørt Lisbeth Nilesen Lyrstrand og ført hende gennem følelser og erindringer fra et levet kvindeliv. Hun viser det i en skitseagtig ophængning af tekstiler, papir og print, limet direkte på væggen, foldet over en tørresnor eller løst ophængt med klips.

Det er den 2-4 mm lille Cochenillelus, der har forsynet os med den karminrøde farve. Farven har bevæget sig gennem tiden, fra Mellemamerika via Columbus til konger og kardinaler i Europa og frem til i dag, hvor den bliver brugt til fødevare og kosmetik, især læbestift. Lusen lever, hvor figenkaktussen har sit hjemsted. Den høstes og tørres i solen, før den blive malet til mørkt rødt pulver, der blandes med vand.

Lisbeth Nielsen Lyrstrand er uddannet fra Det Jyske Kunstakademi, og med en finurlig, under-søgende og kommenterende tilgang kredser hun i hendes kunst omkring naturen. Hun har modtaget kunstfondsmidler fra blandt andre Statens Kunstfond i DK og Sverige.

Udstillingerne åbner lørdag d 19. juni kl 13-17 og kan ses frem til den 18. juli 2021

For mere information kontakt Mie Thorning Christensen på miethorning@husetiasnaes.dk

BEMÆRK: DU BEHØVER IKKE CORONA-PAS ELLER AT RESERVERE TID FOR AT BESØGE HUSET I ASNÆS

HUSET sørger for, at alle myndighedernes retningslinjer overholdes i forhold til at mindske spredning af Covid-19, så husk mundbind. 

bottom of page