top of page

HUSET i Asnæs præsenterer fra d. 28. august til d. 26. september gruppeudstillingen ”Til bords med…”, en udstilling med Simon Bang og udstillingen "Forflytning, genfortælling" med Ingunn Vestby i HUSETs X-rum.

TIL BORDS MED...

6 - Anne Fabricius Møller  - foto.jpg

Anne Fabricius Møller

4 - Helle Rittig - foto.jpg

Helle Rittig

Til Bords - Ursula Munch-Petersen_rgb.jpg

Ursula Munch-Petersen

3 - Lis Biggas - foto.jpeg

Lis Biggas

Til bords med Lis Biggas, Helle Rittig, Ursula Munch-Petersen, Anne Fabricius Møller
- med indbudte gæsteudstillere til opdækningerne: Ane-Katrine von Bülow, Metha Stuart Wallace, Mette Vangsgaard og Mona Vander

Fra paradisets bord til bordet med det daglige måltid præsenterer kunstnerne en række opdækninger, der hver har sit tema og sin egen stemning. De arbejder med det keramiske materiale og dækker bordene med bud på det, der afspejler deres engagement og arbejde gennem mange år inden for bordets varige glæder. Anne Fabricius Møller leverer det tekstile i form af duge, køkkenforhæng dækkeservietter m.m.

DER DÆKKES OP TIL:
Den store buffet dækket med dug og startende med service til fiskeanretninger, derefter hovedretterne og til sidst desserterne.
Det lille morgenbord og det større middagsbord til familien
dækket op på borde fra Haslev Møbelsnedkeri
Sofabordet med te kaffe kageopsats m.m.
Køkkenbordet med opvasken og ekstra service
Urtehaven er overfor køkkenbordet, her er små og store urtepotter til gulv, vindueskarm og ophæng.
Gæstebuddet et stort og rundt bord er dækket op til fint og festligt samvær

Mette Vangsgaard_vilde blomster.jpeg
Metha Stuart Wallace.jpeg

Metha Stuart Wallace

Mette Vangsgaard

3. Ane-Katrine von Bülow_ Kop.jpeg
Mona Vander_rgb.jpeg

Mona Vander

Ane-Katrine von Bülow

SIMON BANG

Simon Bang_LYGTETID_juli 21_rgb.jpeg

Simon Bang

”I det normale lurer dæmonerne”. Så enkelt beskriver kunstneren Simon Bang sine værker. Han maler fra sit lokalområde på Østerbro i København, men også med afstikkere ud i landskabet, blandt andet Røsnæs, som han finder meget eksotisk og rigt på motiver. Simon Bang maler med mættede farver, ofte på en rødmalet bund, og altid med et dobbelt kig på verden. Det er som om, der altid lurer noget inde bag træerne eller i husene. Noget, som ikke er helt tydeligt, noget ukendt, måske noget faretruende? Motiverne står ofte og vibrerer i tusmørket. Mennesketomme gader og landeveje, som man selv kan gå ind i – sådan føles det, når man ser dem. Bang maler figurativt, og ofte ligner det iscenesættelser fra film, hvor gadelygterne lyser udsnit af verden op i overgangen til natten. Simon Bangs malerier får os til at tænke på noget, som er forgængeligt eller tabt. Noget, som har været, og som vi kan mindes, fordi stemningen i værkerne er noget, vi genkender uden helt at vide, hvad det er.

Ingunn Vestby_rgb.jpeg

Ingunn Vestby

X-RUM: INGUNN VESTBY: 

FORFLYTNING, GENFORTÆLLING

 I sin udstilling ”Forflytning, genfortælling” i HUSETs X-rum arbejder Ingunn Vestby med direkte forflytning af et objekt fra naturen til kunsten. Forflytning af et genkendeligt element, som transformeres og genskabes til et kunstnerisk udtryk, og en ny fortælling udvikler sig. Hun finder kviste, som tørres og males, og laver derefter aftryk med de bemalede kviste direkte på et lærred, som hun har bearbejdet på forhånd. Kvistene syes fast med sirlige sting. Kvistene repræsenterer naturen, de tages helt råt og direkte udefra, og de bearbejdes minimalt. Naturens eget sprog får plads i en billedramme, og materialiserer sig på en taktil og stoflig måde. Hun lader kvistene virke så rent som muligt. 

Udstillingerne åbner lørdag d 28. august kl 13-17 og kan ses frem til den 26. september 2021

For mere information kontakt Mie Thorning Christensen på miethorning@husetiasnaes.dk

bottom of page