top of page

HUSET i Asnæs præsenterer fra d. 10. april til d. 9. maj 2021 gruppeudstillingen ”FUGL – FUGL - FUGL”

unnamed.jpeg

På FUGL - FUGL - FUGL er hele HUSET fyldt med fugle. Her vises værker, der alle har fuglen som tema.

13 gæsteudstillere er indbudt, som alle i overvejende grad finder inspiration fra fuglenes verden i deres kunst.
12 af HUSETs faste kunstnere har taget udfordringen op og vil også vise værker, hvor fuglen har hovedrollen.

På FUGL – FUGL – FUGL bliver vi præsenteret for fugle i alle afskygninger. Nogle af de deltagende kunstnere sidder ude i naturen og laver naturalistiske gengivelser af de fugle, de observerer. Deres værker bliver en slags fugleportrætter. For andre af kunstnerne er fuglemotivet snarere en inspiration eller en fantasi; et symbol på frihed og foranderlighed. Andre igen parafraserer over fuglen som form; en form, der veksler mellem abstraktion og det figurative.

Niels Peter Andreasen

Udstillingen viser en mangfoldighed indenfor udtryk og teknikker, lige fra blyant, tusch og akvarel til olie, akryl og forskellige trykteknikker. Desuden vises keramik, glas og skulpturer i jern og marmor samt billedtæpper.

De 13 gæsteudstillere på udstillingen er Niels Peter Andreasen, Marco Brodde, Britta Westhausen, Charlotte Troldahl, Erling Mørch, Hartmut Stockter, Inga Vestergaard Sørensen, Katja Herrik, Lars Skovfoged, Line Eskestad, Ole Kragh-Sørensen, Susanne McIntyre og Søren Kastalje.

Af HUSETs faste kunstnere deltager Birgit Krogh, Charlotte Bøgh, Dag Aronson, Hanne Løcke, Hans Helge Nielsen, Henriette Duckert, Jørn Bromann, Margrethe Agger, Martin Birk Møller, Morten Tillitz, Poul Erik Nielsen og Søren Schaarup.

Kaos_blyant_Lars Skovfoged_rgb.jpg

Lars Skovfoged

Mågebiograf af Hartmut Stockter_rgb.jpg
X-RUMMET: Susanne Mcintyre & Hartmut Stockter

To af de indbudte gæsteudstillere, Susanne McIntyre og Hartmut Stockter, udstiller i HUSETs X-rum. Begge kunstnere har fundet en fællesnævner i fugle.

For McIntyre er redekassen som format en velkommen anledning til at sætte alskens patinerede fundne objekter sammen i kuriøse kompositioner. Den velmente flid, der lægges i konstruktionen af den slags huse, tilsyneladende for dyrenes skyld, har en parallel i Hartmut Stockters finurlige apparater, som for eksempel bruges til at aflytte fuglefodtrin.

Stockter og McIntyre har også begge en interesse i genbrugsmaterialer og de steder, hvor de findes — for eksempel byggetomter og gamle havnearealer, hvor fugle og andre dyr og planter udfylder alle nicher de kan komme til. Når Stockter formgiver fuglemodeller i smeltet plastik, forsøger han at bruge materialer han har indsamlet de steder, hvor byens fugle færdes.

 


 

BYG1BY

På FUGL – FUGL – FUGL vises desuden fuglehuse, der er kunstnerisk udsmykket af Susanne McIntyre for den frivillige organisation Byg1By, som yder udviklings bistand på utraditionel vis. Ved at købe et fuglehus støtter man landsbyprojekter i det østafrikanske land Burundi, hvor Byg1By uddanner og støtter fattige mennesker, så de selv kan kæmpe sig ud af fattigdom.

Mågebiograf af Hartmut Stockter

Udstillingen er kurateret af Myrna Havn og støttet af Poul Johansen Fonden. Åbner lørdag d 10 april kl 13-17 og kan ses frem til den 9. maj 2021

For mere information kontakt Mie Thorning Christensen på miethorning@husetiasnaes.dk

HUSET sørger for, at alle myndighedernes retningslinjer overholdes i forhold til at mindske spredning af Covid-19, så husk mundbind. 

bottom of page