top of page

HUSET i Asnæs præsenterer fra d. 6. november til d. 5. december en udstilling med Charlotte Bøgh, Ane Meinert Folke & Charlotte Nielsen, en fællesudstilling med HUSETs kunstnere samt en udstilling med Jørgen Albrechtsen i HUSETs X-rum.

NIELSEN, BØGH & FOLKE

charlotte_nielsen_2_foto_Lars_Wahl_ny_rgb.jpg

Charlotte Nielsen

Bison_Charlotte_Bøgh_rgb.jpg

Charlotte Bøgh

AMF_ring_20181212_002 snabel ane2.jpg

Ane Meinert Folke

HUSETs kunstner Charlotte Bøgh har inviteret Ane Meinert Folke og Charlotte Nielsen til at udstille med sig i HUSETs stueetage.

Charlotte Bøgh har dyret og mennesket som bærende elementer i sin kunst. Aktuelt på udstillingen er bl.a. malerier af køer samt en række monotypier af bisonen. Monotypierne har en stoflighed og et udtryk, man normalt kun finder i akvatinteraderinger. Når vi ser Charlottes billeder er vi ikke i tvivl om, hvad hun har malet eller tegnet, men hun lægger sin egen personlige dimension oveni motivet. Charlotte kultiverer på sin helt egen måde naturen gennem sit sind og får os til at se ting, vi ellers ikke ville have set.

Charlotte Nielsen anvender leret på ekvilibristisk vis i sine keramiske genstande, der tålmodigt modelleres op i hånden som en nærmest zen-buddhistisk øvelse. Alligevel har genstandende en præcision og stringens, som var de støbt i en form. Charlottes keramik giver associationer til bondens jerndynge med rustne tandhjul og skruer - men også til den geometri, vi kan finde i indtørrede frøkapsler eller i fossiler. Er det natur eller kultur? Charlotte kultiverer det naturskabte ler gennem sit formsprog og sin raku-brænding. Formerne kan umiddelbart synes maskuline, men Charlotte transformerer dem til noget sanseligt og feminint.

Ane Meinert Folke arbejder i sin smykkekunst med at få forskellige materialer til at arbejde sammen og understrege hinanden. 
Fingerringe med forvitret rensdyrtak, der måske spiller op mod en diamant - eller 24 karat guld, som finder sammen med knogler fra en ko eller et lille stykke drivtømmer. Både indenfor teknikker og materialer bruger hun sit kendskab til flere fag, og det hele forsøger hun at omdanne til bærbare smykker i en symbiose af hidtil uegale materialer.

Fællesudstilling_Dag Aronson_rgb.jpg

FÆLLESUDSTILLING MED HUSETS KUNSTNERE

HUSETs kunstnere udstiller et udvalg af deres værker. Se bl.a. maleri, grafik, skulptur, keramik, collage, billedtæpper og meget mere.


HUSETs kunstnere er Anne Rolsted, Better Lübbert, Birgit Krogh, Bjarne Werner Sørensen, Charlotte Bøgh, Charlotte Krogh, Dag Aronson, Didder Geisler, Erik Varming, Hanne Løcke, Hans Helge Nielsen, Henriette Duckert, Jørgen Albrechtsen, Jørn Bromann, Lis Biggas, Luise Haugen, Margrethe Agger, Martin Birk Møller, Poul Erik Nielsen, Søren Schaarup og Troels Trier.

Dag Aronson

X-RUM: JØRGEN ALBRECHTSEN

Jørgen Albrechtsen er især landskabs- og naturmaler. Han maler med impressionistiske penselstrøg, og hans malerier fra Odsherred er lyse, idylliske og stemningsfyldte. Jørgen Albrechtsen lægger sig i forlængelse af en impressionistisk malemåde, hvor han indfanger variationerne i landskabet, som de opstår i lysets skiften og i påvirkningerne af vejret og årstiderne.

Albrechtsen understreger, at hans malemåde er inspireret af Karl Bovin og Ole Kielberg, og at han er således en af de malere, der viderefører den tradition, der forbindes med begrebet ”Odsherreds-malerne”.
På sin udstilling i X-rummet viser Jørgen Albrechtsen hovedsageligt sine landskabsmotiver fra Odsherred, men også enkelte malerier med motiver fra Cuba, hvor han normalt bor halvdelen af året.

Jørgen Albrechtsen_rgb.jpg

Jørgen Albrechtsen

Udstillingerne åbner lørdag d 6. november kl 13-17 og kan ses frem til den 5.december 2021

For mere information kontakt Mie Thorning Christensen på miethorning@husetiasnaes.dk

bottom of page