top of page

HUSET i Asnæs præsenterer fra d. 5. november til d. 4. december en udstilling med Mette Møller Bovin, Pernille Stougaard og Anne Stougaard, en fællesudstilling med HUSETs kunstnere samt udstillingen ”WILDER THINGS: The Spirit of Strange Flowers” af Birgitte Lund i X-rummet.

Mette Møller Bovin, Anne Stougaard & Pernille Stougaard

HUSET i Asnæs er glad for at præsentere en udstilling med maleri af Mette Møller Bovin og keramik af Pernille Stougaard og Anne Stougaard.

Fælles for de tre kunstnere er, at de alle bygger videre på en særlig tradition. Mette Møller Bovin er både i bogstavelig og overført betydning barn af kunstnerkolonien af Odsherredmalerne (datter af Aksel Møller) og Anne Stougaard og Pernille Stougaard arbejder indenfor den betydningsfulde Bornholmske keramiktradition, som deres slægtning Nis Stougaard har ydet et stort bidrag til (Anne Stougaard hans svigerdatter og Pernille Stougaard hans barnebarn). Alle tre kunstnere er derfor vokset op med disse kunstneriske traditioner, som har præget deres egne udtryk. De har alle deres fundament i traditionen, men samtidigt ønsker de også at skabe plads til nye udfordringer og eksperimenter i deres værker.

Mette Møller Bovin er i sine malerier i stand til at binde sine dristige kompositioner og veludviklede farveharmonier sammen med en lyskraft, der får hendes billeder til at dirre af alt fra det spæde forårslys og den skærende sommersol til melankolske gengivelser af tusmørketimen og den frostklare danske vinterhimmel. Hun er især kendt for sine koloristiske landskabsmalerier, som kan ses som en videreførelse og videreudvikling af traditionen for landskabsmaleri, som forbindes med Odsherredmalerne.

Anne Stougaard arbejder i porcelænsler med farverige dekorationer, organiske og stramme former. Med inspiration fundet i poesi, musik og i sin have, laver Anne Stougaard alt fra små skeer, kopper og store høje krukker og kander. Motiverne er ofte fugle, blomster og mønstre. Materiale, form, integrationen mellem ler, glasur og dekoration er vigtigt for hende, men gode brugsegenskaber er også afgørende ligesom brændingen, som er den store uforudsigelige faktor, ikke mindst når man saltglaserer.

Pernille Stougaard ønsker med sine keramiske værker at drage beskueren igennem en sanselig og taktil oplevelse. I arbejdsprocessen undersøger hun lerets potentiale, dets begrænsninger og kapacitet. De mønstre og bevægelser, der findes i både mikro og makrokosmos, er hendes inspirationskilder. 

Mette Møller Bovin_rgb.jpg

Mette Møller Bovin

Anne Stougaard_rgb.jpg

Anne Stougaard

Pernille Stougaard_rgb.jpg

Pernille Stougaard

Fællesudstilling med HUSETs kunstnere

Fællesudstiling_Kirsten Bøgh_rgb.jpg

HUSETs kunstnere præsenterer på deres fællesudstilling et udvalg af nye værker. Se bl.a. maleri, grafik, skulptur, keramik, collage, billedtæpper og meget mere.

HUSETs kunstnere er Allan Stabell, Anne Rolsted, Better Lübbert, Birgit Daa Birkkjær, Birgit Krogh, Charlotte Bøgh, Charlotte Krogh, Dag Aronson, Didder Geisler, Hanne Løcke, Hans Helge Nielsen, Henriette Duckert, Jørgen Albrechtsen, Jørn Bromann, Karen Borch, Kirsten Bøgh, Lis Biggas, Luise Haugen, Margrethe Agger, Martin Birk Møller, Michael Abel, Pia Fonnesbech, Poul Erik Nielsen, Søren Schaarup og Troels Trier.

Kirsten Bøgh

X-RUMMET: Birgitte Lund: WILDER THINGS: The Spirit of Strange Flowers

Birgitte Lund viser på sin udstilling i HUSETs X-rum en serie aneportrætter af vilde blomster. Et aneportræt  er et portræt, billedkunstnerisk fremstilling af et individ, - her en vild blomst, der er genkendelig gennem de skildrede personlige/karakteristiske træk, og hvor essensen og den psykologiske karakteristik af den vilde blomst folder sig ud.

 

Birgitte Lund fabulerer over og fortolker en serie indsamlede vilde blomster, udtrykt dels gennem fotos til pigmentprints samt udtrykt i en stor samling aneportrætter, der er fremkaldt gennem en særlig alkymistisk proces til botanical prints. I disse aftryk og fortolkninger af den vilde natur integrerer hun elementer af geometriske former og sanselige teksturer. Hun implementerer horisontale stribeinddelinger i fortolkningen af det abstrakte flade landskab, der er karakteristisk for det udtryk, hun har arbejdet med i sine værker gennem en lang årrække. De indsamlede vilde blomster fortolket i Birgitte Lunds værker, har hun sanket på rejser i Syditalien, Andalusien, i det Sydvestlige Portugal og mange steder i Danmark bl.a. flere steder i Odsherred.

Birgitte Lund_rgb.jpg

Birgitte Lund

Udstillingerne indledes med fernisering lør. d. 5. november kl 14-17 og kan ses frem til den 4. december 2022.

For mere information kontakt Mie Thorning Christensen på miethorning@husetiasnaes.dk

bottom of page