top of page

HUSET i Asnæs præsenterer fra d. 5. marts til d. 3. april en udstilling med Zacharias Heinesen, en fællesudstilling med HUSETs kunstnere samt udstillingen ”Der Anders og 100% Indigo” af Indigo Richards og Anders Qvist Nielsen i HUSETs X-rum.

Zacharias Heinesen

Zacharias Heinesen_rgb.jpg

Zacharias Heinesen

Det er med stor fornøjelse, at HUSET i Asnæs åbner udstillingsåret 2022 med en mindre udstilling med akvareller af den færøske kunstner Zacharias Heinesen.

Som en central skikkelse inden for den færøske billedkunst har Zacharias Heinesen sat dybe spor i den færøske kunsthistorie ved at male sig ind i den stærke færøske tradition for landskabsmaleri gennem kompositioner med kantede fjelde og huse i klare farver. Men i modsætning til den ældre klassiske billedtradition, arbejder Zacharias Heinesen bevidst efter at opløse motivet i enkeltdele, hvorefter de uafhængige former og flader kommer til at fremstå i en ny helhed - en ny virkelighed. Med sin velkendte kubistiske og koloristiske stil opbryder og fabulerer Zacharias Heinesen således over de klassiske færøske "standart motiver" af landskaber, bygdernes huse og havets skibe, som han gang på gang formår at fremstille i et nyt lys for beskueren.

FÆLLESUDSTILLING MED HUSETS KUNSTNERE

HUSETs kunstnere præsenterer på årets første udstilling i HUSET et udvalg af helt nye værker. Se bl.a. maleri, grafik, skulptur, keramik, collage, billedtæpper og meget mere.

På udstillingen viser Søren Schaarup vandsten i granit og gnejs. Hans vandsten er unikt formede kampesten, der med deres organiske former og kontrast mellem polerede og fint tilhuggede flader kan fungere som skulpturelle elementer og fuglbade i haven.

Bjarne Werner Sørensen viser en serie raderinger udført på kobberplader med motiver af abstrakt karakter. De organiske mønstre viser ind i et dyb, der er fjernt og nært på samme tid. Det er ikke entydigt, hvad der er fast bund og grund, eller om bevægelsen samler eller spreder sig.

I Dag Aronsons værker ser vi en optagethed af portrættet, af mennesker og relationerne mellem dem. I enkelte portrætter ses referencer til tidlig Renæssancekunst, hvor Aronson kigger de gamle mestre i kortene. Trommemotivet er også tilbage i nogle af værkerne - et symbol med mange fortolkningsmuligheder, og ofte med Gunter Grass’ Bliktrommen som referencepunkt. Med dette motiv undersøger han tidlige erindringsbilleder og oplevelser.

HUSETs kunstnere er Anne Rolsted, Better Lübbert, Birgit Krogh, Bjarne Werner Sørensen, Charlotte Bøgh, Charlotte Krogh, Dag Aronson, Didder Geisler, Hanne Løcke, Hans Helge Nielsen, Henriette Duckert, Jørgen Albrechtsen, Jørn Bromann, Lis Biggas, Luise Haugen, Margrethe Agger, Martin Birk Møller, Poul Erik Nielsen, Søren Schaarup og Troels Trier.

Fællesudstilling med HUSETs kunstnere_Bjarne Werner Sørensen_rgb.jpg

Bjarne Werner Sørensen

Fællesudstilling med HUSETs kunstnere_Dag Aronson_rgb.jpg

Dag Aronson

Fællesudstilling med HUSETs kunstnere_Søren Schaarup_rgb.jpg

Søren Schaarup

X-RUM: Indigo Richards og Anders Qvist Nielsen: Der Anders og 100% Indigo

Anders Qvist Nielsen viser skulpturer i aluminium “Angry Sculpting”, sammen med Indigo Richards malerier i tempera og akvarel "Naked Manoeuvres” i HUSETs X-rum.

Skulpturerne er bl.a. inspireret af diverse hæslige pokaler, som er gjort endnu mere absurde i både format og størrelse. I malerierne er det kunstnerens nøgne krop, som bevæger sig henover lærredet, og udtrykker en form for mysticisme, med strukturer fra en anden verden.

Begge kunstnere er uddannet ved Det Fynske Kunstakademi.

Indigo Richards_rgb.jpg

Indigo Richards

Anders Qvist Nielsen_rbg.jpg

Anders Qvist Nielsen

Udstillingerne åbner lørdag d 5. marts kl 13-17 og kan ses frem til den 3. april 2022

For mere information kontakt Mie Thorning Christensen på miethorning@husetiasnaes.dk

bottom of page