top of page

FÆLLESUDSTILLING MED

HUSETs KUNSTNERE &
ZACHARIAS HEINESEN

HUSET i Asnæs åbner udstillingsåret med en fællesudstilling med HUSETs kunstnere samt HUSETs Færøske gæstekunstner Zacharias Heinesen. På udstillingen præsenteres maleri, grafik, foto, skulptur, glas, tekstil og keramik. 

 

HUSETs kunstnere er: 

Allan Stabell, Anna Lindgren, Better Lübbert, Birgit Daa Birkkjær, Bodil Brems, Charlotte Bøgh, Charlotte Krogh, Dag Aronson, Didder Geisler, Hans Helge Nielsen, Henriette Duckert, Jørgen Albrechtsen, Jørn Bromann, Karen Borch, Kirsten Bøgh, Lis Biggas, Lotte Agger, Malene Bjelke, Margrethe Agger, Mark Holm Møller, Martin Birk Møller, Michael Abel, Pia Fonnesbech, Poul Erik Nielsen, Søren Schaarup og Troels Trier.

Lotte Aggers værker starter som kamerabaserede registreringer. Agger søger mønstre og betydning i det fælles almene. Metoden er at motivet dekonstrueres og genskabes som nye strukturer med en digital, en fysisk/rumlig og en taktil dimension. Undervejs sker der forskydninger; noget forbliver det samme, men samtidig ændres hele billedet. Med forskydningerne opstår der nye mønstre og ny mening, som kan være med til at åbne for nye betydninger, med rod i det sansede.

Lotte Agger.jpg

Lotte Agger

Better Lübberts nye gulvkrukke hedder “Turquoise Pleasure, Resonance Coconut Palm”, Krukken er lavet som hyldest til et smukt træ, som vokser på et særligt sted i Caribien. Better arbejder lige nu med “Min Træfamilie”. Smukke træer som har betydning for Better giver hver især titel og klang til individuelle gulvkrukker.

Pia_Fonnesbech.jpg

Pia Fonnesbech

Better_Lübbert_“Turquoise Pleasure, Resonance Coconut Palm”.jpg

Better Lübbert – Turquoise Pleasure, Resonance Coconut Palm

Pia Fonnesbech har som kunstner altid været en direkte arvtager af Henri Matisse. Selvom hun maler noget så nordisk som Dalar-heste, er der gennemført fransk esprit over dem. En varm glødende kolorit, komplementærfarver sat overfor hinanden i et farvesymfonisk spil og en sanselig glæde over den mindste kop, den mest uanselige æske og den mest ydmyge blomstervase er det, der kendetegner hendes kunst.

Zacharias_Heinesen.jpeg

Zacharias Heinesen, HUSETs færøske gæstekunstner, er en central skikkelse i den færøske billedkunst og har sat dybe spor i den færøske kunsthistorie ved at male sig ind i den stærke færøske tradition for landskabsmaleri gennem kompositioner med kantede fjelde og huse i klare farver. Men i modsætning til den ældre klassiske billedtradition, arbejder Zacharias Heinesen bevidst efter at opløse motivet i enkeltdele, hvorefter de uafhængige former og flader kommer til at fremstå i en ny helhed - en ny virkelighed.

Med sin velkendte kubistiske og koloristiske stil opbryder og fabulerer Zacharias Heinesen således over de klassiske færøske "standart motiver" af landskaber, bygdernes huse og havets skibe, som han gang på gang formår at fremstille i et nyt lys for beskueren.

Zacharias Heinesen deltager på HUSETs fællesudstilling med malerier og akvareller. Zacharias er også kunstneren bag årets gratis særtryk til HUSETs Venner og sponsorer. Særtrykket er i A4 format og kan købes i HUSET med og uden ramme.

ZACHARIAS HEINESEN – årets særtryk i HUSET i Asnæs

X-RUMMET: TINE KJØLSEN

Tine Kjølsens grafiske arbejder er mangfoldige, og strækker sig over tid og gennem forskellige emner og teknikker. Hvor de klassiske raderinger og koldnålen tidligere var hendes foretrukne udtryksformer, er det i dag blandformer mellem fotografiske teknikker og bl.a. fotogravure der dominerer.

 

Historien og tidens tegn er gennemgående i det billedmæssige indhold, hvor forskellige emner gennem tiden er taget op, og grundigt udviklet gennem serielle undersøgelser af udtryk, teknikker og formater og på forskellige papirtyper. 

 

Det grafiske udtryk er associativt, eksperimenterende, poetisk og understøtter hendes kunstneriske arbejde med den erfarede viden om og beherskelse af traditionelle og nyere grafiske teknikker. Et genkommende tema har de sidste år været knyttet til den arktiske verden, og de store opdagelsesrejsende der for mere end 100 år siden kortlagde verden med livet som indsats.

Tine Kjølsen.jpeg

Tine Kjølsen

Udstillingerne indledes med fernisering lør. d. 9. marts kl 14-17 med officiel åbning kl 14.30. Sidste udstillingsdag er d. 7. april 2024

bottom of page