top of page

HUSET i Asnæs præsenterer fra d. 28. oktober til d. 26. november 2017 en udstilling med de to færøske kunstnere Zacharias Heinesen og Tóroddur Poulsen, udvalgte værker af HUSETs kunstnere samt udstillingen ”Fortid” af Torben Heron og Chan-Kab Park i X-RUMMET.

Zacharias Heinesen

Det er med stor fornøjelse, at HUSET i Asnæs endnu engang kan præsentere en udstilling af den færøske kunstner Zacharias Heinesen, som har gæstet HUSET flere gange i løbet af de seneste år. I sin udstilling i HUSET viser Heinesen et flot udvalg af akvareller og oliemalerier både med landskabsmotiver og abstrakte kompositioner.


Som en central skikkelse inden for den færøske billedkunst har Zacharias Heinesen sat dybe spor i den færøske kunsthistorie ved at male sig ind i den stærke færøske tradition for landskabsmaleri gennem kompositioner med kantede fjelde og huse i klare farver. Men i modsætning til den ældre klassiske billedtradition, arbejder Zacharias Heinesen bevidst efter at opløse motivet i enkeltdele, hvorefter de uafhængige former og flader kommer til at fremstå i en ny helhed - en ny virkelighed. Med sin velkendte kubistiske og koloristiske stil opbryder og fabulerer Zacharias Heinesen således over de klassiske færøske "standart motiver" af landskaber, bygdernes huse og havets skibe, som han gang på gang formår at fremstille i et nyt lys for beskueren.


Zacharias Heinesen er uddannet fra Billedskolen i Reykjavik (1957-58) og Kunstakademiet i København (1959-63). I 1961 udstillede han først gang på Kunstnernes Efterårsudstilling og har siden været hyppig gæst i de danske museer og gallerier. Derudover står Zacharias Heinesen også bag en række udsmykninger til bl.a. Husum Kirke, Østre Landsret samt Lágardur, Torshavn, ligesom han har leveret
motiver til færøske frimærker og pengesedler.

Sammen med Zacharias Heinesen viser HUSET en udstilling med den færøske multikunstner Tóroddur Poulsen.

Tóroddur Poulsen

Tóroddur Poulsen var først kendt som digter og siden som billedkunstner. Han har også skrevet romaner, og han har udgivet musik, og det samlede værk vokser stadigt. Den visuelle del af hans værker er flerfacetteret og omfatter bl.a. installation, tegning, maleri og grafik.


Han er født og opvokset i Tórshavn på Færøerne, men har boet i Danmark i mere end tyve år.


Hvad enten man læser hans digte eller oplever hans udstillinger, har Tóroddur Poulsen sin helt egen særegne stemme. Poesien er allestedsnærværende i hans værk. Det gælder såvel for hans billedkunstneriske virksomhed som for de lyriske aktiviteter.


Han har en let og på én gang humoristisk, rå og anarkistisk tilgang til billedkunsten, hvor billedelementer og håndskrevne ord og sætninger flyder sammen i et poetisk univers. Set i forhold til det færøske kunstliv i øvrigt må Tóroddur Poulsen betragtes som en outsider, der går sine helt egne veje.


Tóroddur Poulsen betragtes som en af de væsentligste færøske digtere. Siden debuten Botnfall i 1984 har han udgivet mere end 25 bøger, været indstillet til Nordisk Råds Litteraturpris flere gange, udgivet pladerog haft en lang række kunstudstillinger både på Færøerne og i Danmark.

På 1. sal i HUSET: Fællesudstilling med HUSETs kunstnere

HUSETs kunstnere udstiller et udvalg af deres værker. HUSETs kunstnere er Anne Rolsted, Birgit Krogh, Bodil Manz, Camilla Hacke, Charlotte Krogh, Dag Aronson, Didder Geisler, Erik Varming, Hanne Løcke, Hans Helge Nielsen, Henriette Duckert, Jytte Rex, Jørgen Albrechtsen, Lone Seeberg, Margrethe Agger, Ole Bjørn, Poul Erik Nielsen, Torben Heron, Trine Pedersen og Troels Trier.

X-RUMMET: Torben Heron & Chan-Kab Park: Fortid

Parks skulpturer og relieffer kredser om emner som koreansk folkekunst, ritualer, buddhisme og shamanisme.

Herons malerier og grafik beskæftiger sig med landskaber, fortidsredskaber, fossiler og stendysser.

 

De to kunstnere har tidligere udstillet sammen adskillige gange i Seoul og Danmark.

Lørdag d. 18. november fra kl 14:00 fortæller Torben Heron om udstillingen og samarbejdet med Park. Derefter vil Heron, som også er saxofonist og komponist, give en mindre koncert med pianisten Ebbe Munk.

 

 

 

Udstillingerne indledes med fernisering lørdag d. 28. oktober kl 14-17 og kan ses frem til den 26. november 2017.


For mere information kontakt Mie Thorning Christensen tlf: + 45 30 61 89 07 eller mail:  miethorning@husetiasnaes.dk.

bottom of page