top of page

HUSET i Asnæs præsenterer fra d. 7. april til d. 29. april 2018 en udstilling med Charlotte Krogh, Lay Flat af Miriam Nielsen, en fællesudstilling med HUSETs kunstnere samt en udstilling med Jeppe Juel Jensen i X-RUMMET.

Charlotte Krogh

Den Islamiske samling i Davids Samling i København har altid fascineret Charlotte Krogh. Til sin udstilling i HUSET i Asnæs har hun ladet sig inspirere af samlingens smukke tekstiler, miniaturemaleriet, ornamenter og de keramiske fades dekorationer. Under en måneds arbejdsophold på refugiet San Cataldo i sommeren 2017, besluttede Charlotte Krogh kun at arbejde med skitser i cirkelform. Fadets traditionelle runde form. Cirklen byder med sin form ind til en kant; et broderi af mønster omkring et motiv, som ofte er centralt placeret. Det er skitser fra dette ophold, der har ført

 

Charlotte Krogh videre til eksperimenter og arbejder på keramiske fade. Sammen med sine egne motiver har hun i arbejdet med fadene brugt elementer fra den danske mønster- og mussel-dekoration samt elementer fra den islamiske dekorationstradition.

På udstillingen i HUSET viser Charlotte Krogh 20 keramiske fade, som er udført på Tommerup Keramiske Værksted og på eget værksted. På udstillingen vises desuden nye arbejder udført på papir i blandteknik samt kalkmalerier.

Arrangement i HUSET d. 21. april kl 14-15: Hør Charlotte Krogh fortælle om det udfordrende arbejde med at lave de nye keramiske fade samt om opholdet i San Cataldo som inspirationskilde til projektet.

Miriam Nielsen: Lay Flat

Stenformationer og betonflader, metal og plastikmateriale – naturlige og menneskabte elementer. Tid og rum dissekeres bort i en gentagende proces og elementerne bearbejdes, samples og fordrejes. Det figurative opløses, og tilbage står materialernes stoflighed. Minimalistisk stramhed og dynamik opretholdes, når det stringente og det flydende udtryk mødes. Lay Flat er en udstilling, der på flere niveauer leger med det fotografiske rum og udstillingsrummet. 


Miriam Nielsen bruger fotografiet og montagen som et personligt redskab, der udtrykker forestillinger, som bevæger sig fra det intuitive til det minimalistiske. Hendes arbejde fokuserer på en dialog mellem fotografi, montage, seriegrafisk tryk og det skulpturelle. Gennem disse tiltag - forenkling og abstraktion – undersøger hun tings materialitet, og det der ligger lige under overfladen.


Udstillingen viser en række nye værker på papir samt skulpturelle værker på aluminium, der er udført i samarbejde med designer Laura Faurschou.

Udstillingen er støttet af Statens Kunstfond, Louis-Hansen Fonden og Vesterkopi.

Læs mere om Miriam Nielsen her.

1. SAL: Fællesudstilling med HUSETs kunstnere

HUSETs kunstnere udstiller et udvalg af deres værker. HUSETs kunstnere er Anne Rolsted, Birgit Krogh, Bodil Manz, Charlotte Krogh, Dag Aronson, Didder Geisler, Erik Varming, Hanne Løcke, Hans Helge Nielsen, Henriette Duckert, Jytte Rex, Jørgen Albrechtsen, Margrethe Agger, Poul Erik Nielsen, Torben Heron, Trine Pedersen og Troels Trier.

X-RUMMET: Jeppe Juel Jensen

På sin udstilling i HUSETs X-rum viser Jeppe Juel Jensen to malerier samt et flot udvalg af sin grafik.

Jeppe Juel Jensen stræber efter at skabe et levende og stærkt udtryk i sin grafik. I mange af hans værker er menneskekroppen – især kvindekroppen – i fokus. Her svæver udtryksløse ansigter og fragmenterede kroppe frem mod os gennem pletter og streger ofte delvist opløste. Figurer anes som silhuetter på baggrund af et splintret lys, i en form, der står midtvejs mellem det genkendelige og det abstrakte. Jeppe Juel Jensen benytter sig ofte af den ekspressive værdi, der ligger i det antydede og uafsluttede. Her har især arbejdet med forskellige grafiske teknikker haft stor betydning, idet han mange gange lader den endelige form udvikle sig af de muligheder, der tilfældigt opstår undervejs.

Denne eksperimenterende arbejdsgang er en vigtig del af den skabende proces. Foruden litografi, radering, koldnål og træsnit har han eksperimenteret med forskellige former for blandingsteknikker. Hans vigtigste temaer kredser om tilværelsens modsætninger: Manden og kvinden, gruppen og det ensomme individ, styrken og svagheden.

Jeppe Juel Jensen debuterede i 1965 på Kunstnernes Efterårsudstilling året før, han blev optaget på Kunstakademiet. Han har senere vist sine værker bl.a. på Charlottenborg, og har i årenes løb deltaget i flere manifestationer som for eksempel "Blik på dansk nutidskunst" og "Kunstnere for fred". Han er repræsenteret flere steder, herunder på Statens Museum for Kunst. I dag er han medlem af Bispegårdsgruppen.

Udstillingerne indledes med fernisering lørdag d. 7. april kl 14-17 og kan ses frem til den 29. april 2018.

 

For mere information kontakt Mie Thorning Christensen tlf: 30618907 eller mail miethorning@husetiasnaes.dk

bottom of page