top of page

HUSET i Asnæs præsenterer fra d. 28. september til d. 27. oktober 2019 udstillingen ”Arket og solen” af Anne Vilsbøll og Emilie Lundstrøm, udstillingen ”Hjemme hos mig” af Trine Pedersen på HUSETs 1. sal og Erik Varming i HUSETs X-rum.

Anne Vilsbøll og Emilie Lundstrøm: Arket og solen

Hvad kan transformation af planter? Hvad kan solen?

Fælles for de udstillende kunstneres praksis er deres optagethed af at gøre det usynlige, synligt, fysisk og håndgribeligt.

De undersøger, hvad et materiale kan ved at dirigere deres kreative energi ind i tingenes oprindelse for igennem selve processen at nå til nye erkendelser.

Anne Vilsbøll har igennem 4 årtier forsket i og eksperimenteret med håndlavet papir som kunstnerisk udtryksmiddel og anses internationalt og nationalt som en af de pionerer, der har bidraget til at forny det gamle håndværk til en nutidig kunstform.

Anne Vilsboell, Wall Paper (2)_rgb.jpg

Anne Vilsbøll

Den gængse opfattelse af papir som separat understøttelsesflade sløres intentionelt i Anne Vilsbølls kunst, hvor hun tegner, maler og former med cellulose, udvundet af planter. Værkerne på den aktuelle udstilling er resultater af undersøgelser af, hvad der ligger skjult indeni papirets rum. Planter er transformeret til organiske webformationer og fundamenter, der er i stand til at absorbere som menneskets hud.

Emilie Lundstrøm har igennem de sidste 5 år undersøgt de ekspressive muligheder for den gamle alternative fotografiske proces cyanotypi, hvor man anvender sollys til fremkaldelse af billeder. Hun eksperimenterer med negativers eksponeringstid og skaber værker på 2- og 3-dimensionelle flader f.eks. papir, sten, silke, beton, marmor. For Emilie Lundstrøm er cyanotypiprocessen den, der bringer hende tættest på oplevelsen af lys, og hvad lys kan. En taktil og langsom proces, hvor solens lys er hjælperen til fremkaldelse af lag på lag i hendes kompositioner. Hun anvender cyanotypi til at skabe velkendte objekter, der forvandles til abstraktioner igennem variationer af eksponeringstid fra lys til mørke. I billedeksponeringer skaber Emilie Lundstrøm flere muligheder for opfattelse af det fremstillede, som man kunne omtale som ”trapper af lys.”

Emilie Lundstroem, Woman on Stone 30 x 3

Tanja Kirst har udlånt sin UCHIWA STOL til udstillingen. Inspireret af den japanske vifte er intentionen med Uchiwa-stolen at skabe en reference til transformationen fra en lukket til en åben form som en stol, der er brugbar både indvendigt og udvendigt. Projektet sigter mod at skabe æstetiske referencer til det japanske begreb "mono no awareness". Stolens overordnede skulpturelle udtryk er inspireret af det antikke japanske træbloktryk af Morning Glory-blomsten. De overlappende elementer i stolen understreger den rotation, der findes i blomstringen.

Arrangement lørdag d. 12. oktober kl 14:00 – 16:00:

Temaeftermiddag med Anne Vilsbøll og Emilie Lundstrøm.

Hør de to kunstnere fortælle om deres kunstneriske materialer og arbejdsprocesser.                     

Emilie Lundstrøm

1. sal: Trine Pedersen: Hjemme hos mig
Trine Pedersen_rgb.jpg

Trine Pedersen

Trine Pedersens udstilling ’Hjemme hos mig’ tager udgangspunkt i nogle papirarbejder bl.a. tegninger og collager, som hænger i hendes lejlighed samt nogle fra hendes værksted. 

I de seneste år har Trine Pedersen udelukkende arbejdet med keramik, men temaet for denne udstilling går tilbage til den inspiration, som keramikken udspringer fra. Processen med at arbejde med keramik har været en faglig rejse, som understreger, at Trine Pedersen er maler - at hun behandler keramikken som maleri. Hun skaber en form, hun kan male på. Hun undersøger det tredimensionelle ved at modellere sine vaser og fugle, og derefter udforsker hun farvens kæmpe vifte af muligheder og sigter efter en balance mellem disse to.

 

Værkerne på udstillingen i HUSET er konkret eller indirekte skabt ud fra den stemning, Trine Pedersen kom i, når hun så en af sine collager/tegninger eller en farvetone, en energi, en rytme, et mørke, et lys eller en sammensathed.

På udstillingen i HUSET inviteres vi ind i tre rum, hvor fortid og nutid bliver et, hvor værkerne er fragmenter af den, Trine Pedersen er og den verden, hun lever i - omgivet af form og farve.

X-rummet: Erik Varming

I HUSETs X-rum er der mulighed for at afprøve nye veje, og med Erik Varmings udstilling vil det komme til at handle om et tilbageblik på nogle af de projekter og skulpturideer, som har ligget latent og blot manglet det sidste skridt for at blive materialiseret og få substans som skulptur. 

 

Projektet til HUSETs X-rum vil være fokuseret på emner eller motiver, som har ligget skjult under andre af Erik Varmings værker, og som stadig venter på at komme frem i lyset.

Arrangement lørdag d. 19. oktober kl 15:00:

Artist talk med Erik Varming.

Hør Erik Varming fortælle om sin arbejdsproces og nogle af de projekter, der er repræsenteret på udstillingen.

Erik Varming_rgb.jpg

Erik Varming

Udstillingerne indledes med fernisering lørdag d. 28. september kl 14-17 og kan ses frem til den 27. oktober 2019.

 

For mere information kontakt Mie Thorning Christensen på miethorning@husetiasnaes.dk

bottom of page