top of page

HUSET i Asnæs præsenterer fra d. 27. oktober til d. 25. november 2018 45års fødseldagsudstilling for HUSET med værker af HUSETs kunstnere, en udstilling med grafik fra Steinprent – Færøernes grafiske værksted og ikke mindst en udstilling med arbejder på papir af HUSETS kunstnere med motiver fra H.C. Andersens eventyr i HUSETs X-rum.

45års fødseldagsudstilling for HUSET

I 2018 fylder HUSET i Asnæs 45 år. Siden 1973 har HUSET udstillet samtidskunst og kunsthåndværk på Storegade 31 i Asnæs og bidraget til, at den professionelle kunst er blevet vist lokalt i Odsherred.

HUSET fejrer fødselsdagen med flere aktiviteter bl.a. en fødselsdagsudstilling med HUSETs faste kunstnere, hvor de præsenterer en række nye værker. Her kan du se maleri, skulptur, keramik, collage, vævning og meget mere.

Charlotte_.jpg

Charlotte Krogh deltager på HUSETs fødselsdagsudstilling bl.a. med tre mindre værker på papir, som er lavet med flydende farver og vand. I disse værker er hun optaget af at male med vand efter farven er lagt på papiret.

 

Normalt er det farven, der skal styres og ledes, men i disse værker er det vandet, der bliver den aktive komponent i processen. Udover disse værker viser hun et antal større tegninger.

Trine Pedersen har til fødselsdagsudstillingen lavet et antal grafiske keramiske værker – en række håndmodellerede og fire drejede vaser. Vasernes motiver er både figurative og abstrakte.

Tidligere har Trine Pedersen primært arbejdet med det abstrakte maleri, hvor hun undersøgte det formelle formsprog i farven og formen. De seneste år er hun dog begyndt at udforske keramikken som udtryksform. Her udgør vasen udgangspunktet for hendes eksperimenter med form og i særlig grad glasurer og dekorationer.

Trine Pedersen ser derfor sig selv som en maler, der nu arbejder med maleri på en 3-dimensionel flade.

HUSETs kunstnere er Anne Rolsted, Birgit Krogh, Bodil Manz, Charlotte Krogh, Dag Aronson, Didder Geisler, Erik Varming, Hanne Løcke, Hans Helge Nielsen, Henriette Duckert, Jytte Rex, Jørgen Albrechtsen, Margrethe Agger, Poul Erik Nielsen, Torben Heron, Trine Pedersen og Troels Trier.

Trine Pedersen.jpg

HUSETs 45års fødselsdagsudstilling bliver åbnet med en ferniseringsfest lørdag d. 27. oktober kl 14-17, hvor der er planlagt taler og festlige aktiviteter for de fremmødte gæster.

Kunstfagligt seminar
-om den professionelle kunsts betingelser udenfor hovedstaden

HUSET afholder desuden et kunstfagligt seminar i forbindelse med fødselsdagsaktiviteterne lørdag d. 3. november kl 11-14 om den professionelle kunsts betingelser udenfor hovedstaden. På seminaret vil der være fokus på temaer som professionel kunst i provinsen versus i hovedstaden, kunstnerisk kvalitet og professionalisme, økonomi og udviklingsmuligheder for mindre udstillingssteder.

 

Læs mere om seminaret her.

1. SAL: Steinprent - Færøernes grafiske værksted
Hansina Iversen.jpg

Steinprent – Færøernes grafiske værksted i Tórshavn har tidligere gæstet HUSET i Asnæs med grafiske værker. Der har igennem tiden været en tæt forbindelse mellem HUSET og flere kunstnere fra Færøerne, som HUSET sætter stor pris på.

Derfor har været vigtigt for HUSET at fejre denne gode færøske relation i forbindelse med HUSETs 45års fødselsdag.

På udstillingen vises nye og ældre værker af Bárður Jakupsson, Fríða Matras Brekku, Hanni Bjartalíð, Rannva Kunoy, Tóroddur Poulsen, Hansina Iversen, Per Kirkeby, Bjørn Nørgaard, Marius Olsen og Tróndur Patursson.

Udstillingens værker belyser bredden i såvel den yngre som den ældre del af den færøske kunstscene og viser desuden enkelte værker af de to danske kunstnere Bjørn Nørgaard og Per Kirkeby, der begge har ladet sig inspirere af naturen og kulturen på Færøerne.

X-rummet: Papirarbejder af HUSETs kunstnere med motiver fra H.C. Andersens eventyr
Charlotte.jpg
Poul Erik.jpg
Dag_redigeret.jpg

I HUSETs X-rum præsenterer HUSETs kunstnere værker på papir med motiver fra H.C. Andersens eventyr.

 

Udstillingen er en del af Odsherred Læser – litteratur- og læsefestival, der finder sted d. 5. - 9. november 2018.

 

I sort/hvid har HUSETs kunstnere fortolket scener fra deres yndlingseventyr, så kom og se motiver fra eventyrerne Kejserens nye klæder, Fyrtøjet, Klodshans, Nattergalen, Prinsessen på ærten og mange flere.

Salget af papirværkerne går ubeskåret til HUSET.

Udstillingerne indledes med fernisering lørdag d. 27. oktober kl 14-17 og kan ses frem til den 25. november 2018.

 

For mere information kontakt Mie Thorning Christensen tlf: 30618907 eller mail miethorning@husetiasnaes.dk

bottom of page