top of page

HUSET i Asnæs præsenterer fra d. 26. januar til d. 24. februar 2019 en fællesudstilling med nye værker af HUSETs faste kunstnere, en mindre udstilling med Jørn Bromann samt udstillingen ”Fortid møder nutid møder fortid møder…” af Ole Jauch i X-RUMMET.

Fællesudstilling med HUSETs kunstnere

Det er med stor fornøjelse, at HUSET byder velkommen til 2019s udstillingsprogram med en fællesudstilling med HUSETs kunstnere, hvor de præsenterer en række nye værker. Her kan du se maleri, skulptur, keramik, collage, billedtæpper og meget mere.

Poul Erik Nielsen.jpg

Poul Erik Nielsen viser en serie nye værker udført som collage, hvor der bl.a. indgår grafik, fotos af egne værker og fotos fra forskellige byer, så der opstår et univers, der af-spejler noget af den kalejdo-skopiske mangfoldighed, den moderne by kan besidde.

Anne Rolsted2.jpg

Anne Rolsted deltager i fællesudstillingen med et antal krukker i rakubrændt ler. Hun imiterer og komplementerer former, farver og strukturer fra naturen og integrerer nøje udvalgte sten i sin keramik. På udstillingen viser hun et antal mellemstore farvede krukker i mintgrøn/turkis og flere mindre krukker med lavasten.

Margrethe Agger.jpg

Margrethe Agger er kendt for sine farvestrålende billedtæpper både med figurative og abstrakte motiver. På HUSETs fællesudstilling viser hun ét stort og flere små værker, hvor hovedmotivet er dyr og dyr i skjul.

HUSETs kunstnere er Anne Rolsted, Birgit Krogh, Bodil Manz, Charlotte Krogh, Dag Aronson, Didder Geisler, Erik Varming, Hanne Løcke, Hans Helge Nielsen, Henriette Duckert, Jytte Rex, Jørgen Albrechtsen, Jørn Bromann, Margrethe Agger, Poul Erik Nielsen, Torben Heron, Trine Pedersen og Troels Trier.

1. SAL: Jørn Bromann
JørnBromann.jpg

Jørn Bromann har bl.a. fået inspiration til sine skulpturer gennem sin interesse for de årtusinder gamle kykladiske gudebilleder: Idoler.

Skulpturerne er strengt symmetriske med en tydelig markering af forside, bagside og profil. Konstruktionerne i bemalet træ er oftest hvide med fluorescerende rød, som giver elementerne en lysende aura.

Sideløbende med skulpturarbejdet har han siden 2012 arbejdet med en ”Tegnedagbog” med benspænd: En blå horisont på A3 papir. Tegningerne har eller får arbejdstitler/overskrifter f. eks. ”Mellem himmel og jord”, ”Spejlsymmetrier”, ”Uendelighedsfigurer”, ”Horisontsyn”. Så ordene bruges som inspiration til idéspring og billedskabelse.

 

Tegningerne på A3papiret er og bliver et frembringelses- og undersøgelsesfelt: Et sted for idégenerering og transformationer. Under det seneste tegnearbejde er der dukket en forunderlig figur op, som vipper mellem at ville være en rune, et skrifttegn, et logo…

Jørn Bromann blev en del af HUSETs faste kunstnergruppe i efteråret 2018.

X-rummet: Ole Jauch: Fortid møder nutid møder fortid møder…

Ole Jauchs udstilling i HUSET i Asnæs er opbygget omkring en rækker bunkere, der ligger på Vestkysten ved Vigsø strand i Nordjylland. Bunkerne blev bygget i 1942 som en del af Nordkystlinien, der var en del af tyskernes forsvarsværk, hvor Norge og Danmark indgik. Siden da har de ligget på stranden og været genstand for forskellige happenings, graffiti, modstand og fascination.

Udstillingen er en del af Ole Jauchs fotokunstneriske livsprojekt, som han kalder ”Meetings”. Fotografierne er lavet gennem en række besøg i 2017 og 2018, hvor vejr- og vindforholdene hver gang har været meget forskellige. Naturens kræfter har således fået en væsentlig afgørende betydning for billedernes udtryk.

 

Alle værker er taget med et storformatskamera.

Ole Jauch.jpg

Udstillingerne indledes med fernisering lørdag d. 26. januar kl 14-17 og kan ses frem til den 24. februar 2019.

 

For mere information kontakt Mie Thorning Christensen tlf: 30618907 eller mail miethorning@husetiasnaes.dk

bottom of page