top of page

HUSET i Asnæs præsenterer fra d. 24. august til d. 22. september 2019 udstillingen Trier – en familieudstilling, Bjarne Werner Sørensen på HUSETs 1. sal og udstillingen True Mirror af René Holm i HUSETs X-rum.

Trier – en familieudstilling
Troels Trier_rgb.jpg

Troels Trier

Sara Trier_klimasynderalternativ_rgb.jpg

Sara Trier

Karen Trier_rgb.jpg

Karen Trier

GULDÆGGET_malet_af_Tobias_Trier_rgb.jpg

Tobias Trier

HUSETs kunstner Troels Trier stiller med sin familieudstilling i HUSET spørgsmål til, om det mon er arveligt at blive kunstner? Der er i hvert fald et paradoks i, at nogle mennesker, som har åbenlyst talent for at tegne og male, vælger at blive jurister, bagere, blikkenslagere og andet fornuftigt, mens andre føler sig kaldet til at trodse alle forhindringer og udsigten til livslang fattigdom for at blive kunstnere.

Hvad angår familien Trier ser det ud til, at det genetiske har spillet en stor rolle. Troels Triers oldefar Ernst Trier, som byggede Vallekilde højskole, blev gift med Julie Marstrand. Hun var kusine til guldaldermaleren Wilhelm Marstrand, og hun og Ernst fik to børn sammen, som begge blev kunstnere. Siden har et påfaldende stort antal af familiens medlemmer været tilbøjelige til at vælge kunsten som levevej, så det ser ud til, at Julie Marstrand er kommet med nogle kraftige kunstneriske gener, som stadig gør sig gældende i familien hele fire generationer senere.

På sin udstilling i HUSET har Troels Trier inviteret medlemmer fra sin familie – kunstnere, der alle er nulevende efterkommere af Ernst Trier og Julie Marstrand.

På udstillingen deltager Sara Trier (1975) med maleri, tegning og grafik, Tobias Trier (1973) med maleri, Andreas Trier Mørch (1944) med fotografi, Karen Trier (1961) med keramik, Lars Trier (1949) med maleri og Troels Trier (1940) med maleri, grafik og vægrelieffer.

 

Udstillingen indledes med en mindre koncert til ferniseringen lørdag d. 24. august. Her vil Lars Trier, Tobias Trier og Troels Trier optræde.

Lars Trier_rgb.jpg

Lars Trier

Københavnere-1_rgb.jpg

Andreas Trier Mørch

1. sal: Bjarne Werner Sørensen: Ud af det ene springer det andet
Bjarne_Werner_Sørensen_rgb.jpg

I Bjarne Werner Sørensens abstrakte værker vokser snørklede linjer og farvestærke formationer frem. De skiftevis fortætter og spreder sig som vægtløs, organisk vækst og undviger gang på gang at antage genkendelige former.

I sin grafik, maleri og digitale prints arbejder Werner Sørensen med at opbygge farvelag efter nøje konstruerede systemer, der balancerer i en abstraktion mellem energi, kaos og struktur.

 

Særligt udvekslingerne mellem grafik og maleri løber som en idégenerende kraft i hans praksis. Litografiens trykflader dukker op som lag på lag-teknikker i maleriet. Imens oliemalingens langsommelighed knopskyder tilbage ind i det grafiske arbejde.

På sin udstilling i HUSET i Asnæs viser Bjarne Werner Sørensen maleri og grafik.

Bjarne Werner Sørensen

X-rummet: René Holm: True Mirror

René Holm arbejder hovedsageligt som maler, men eksperimenterer også med andre medier som neonkunst, skulptur, mm. Til sin udstilling i HUSETs X-rum har han lavet en serie værker, som ikke er “klassiske” malerier, men en serie værker og et projekt, der længe har været undervejs, både fysisk og mentalt.

René Holm har, siden han var ung, altid tegnet og skrevet på det duggede badeværelsesspejl, når han kom ud af sit varme bad, og han synes også, det var sjovt at skrive eller tegne noget sjovt på spejlet, når han tog et bad hos venner, som så ville komme til syne for dem, næste gang de selv tog et bad.

Verden har ændret sig meget siden dengang. I dag fylder det ideale spejlbillede og profilbilleder meget - endda så meget, at nogle mennesker gerne lægger sig under kniven eller sprøjter diverse væsker ind i ansigtet for at få det perfekte spejlbillede.

Derfor fik René Holm for nogle år siden ideen til at lave et spejlprojekt, som skulle stille spørgsmål til beskueren. Beskueren, der ser sig selv i værkerne, mødes af tekststykker, der enten stiller et spørgsmål, som prikker til beskuerens ømme punkter, eller som er en kærlig hilsen.

Rene Holm_rgb.jpg

René Holm

De 10 spejlværker er akryl og lak på spejlglas. René Holm har eksperimenteret med forskellige materialer for at få det helt rigtige udtryk. De er alle lidt forskellige, da de er lavet over en periode på omkring otte måneder. Han bruger en lak for at få det rette “våde” udtryk, så værkerne fremstår lige så skrøbelige som et rigtigt badeværelsespejl – som om de ”næsten” kan tørres af.

Udstillingen hedder TRUE MIRROR - og måske er nogle af værkerne også dit True Mirror?

Udstillingerne indledes med fernisering lørdag d. 24. august kl 14-17 og kan ses frem til den 22. september 2019.

 

For mere information kontakt Mie Thorning Christensen på miethorning@husetiasnaes.dk

bottom of page