top of page

HUSET i Asnæs præsenterer fra d. 22. september til d. 21. oktober 2018 en udstilling med Anne Rolsted og Morten Mejlhede Rolsted, udstillingen Urbane forvandlinger af Poul Erik Nielsen og Stine Kollerup, en fællesudstilling med HUSETs kunstnere og Birgit Daa Birkkjær i HUSETs X-rum.

Anne Rolsted og Morten Mejlhede Rolsted
Anne Rolsted_mindre.jpg
MortenRolsted1_mindre.jpg

Naturen er fælles inspirationskilde for Anne og Morten Rolsted. I deres udstilling i HUSET i Asnæs får vi at se, hvordan de hver især udtrykker fascinationen af naturen i deres værker i et kunstnerisk slægtskab.

Anne Rolsted imiterer og komplementerer former, farver og strukturer fra naturen og integrerer nøje udvalgte sten i sin keramik. Naturens detaljer og mønstre er omdrejningspunktet i Morten Rolsteds fotografier, som ofte går så tæt på, at motivet bliver abstrakt, og hemmelige verdener kommer til syne.

På udstillingen viser Anne Rolsted et antal store skulpturelle krukker med sten og adskillige mindre krukker bl.a. med udsøgte porfyrer. Morten Mejlhede Rolsted præsenterer en farvelig fotografisk pallette af mønstre, lys og abstrakte former fundet i naturen rundt om i verden bl.a. Grønland, Skotland og Portugal.

Poul Erik Nielsen og Stine Kollerup: Urbane forvandlinger
PE_Nielsen_01_rgb.jpg
Stine_01.jpg

Udstillingen “Urbane Forvandlinger” udforsker den moderne bys udvikling og tager konkret udgangspunkt i den københavnske bydel Islands Brygge, som i disse år undergår en udviklings- og forvandlingsproces.

Billedkunstner Poul Erik Nielsen og arkitekt Stine Kollerup har fundet fælles inspiration i den udviklings- og forvandlingsproces Islands Brygge netop nu undergår, og i udstillingen opstår en synergi mellem Poul Erik Nielsens 2-dimensionelle værker og Stine Kollerups 3-dimensionelle fragmenter.

På udstillingen viser Poul Erik Nielsen værker, der er udført med akryl på papir og en række linoleumstryk, der gengiver strukturer og stemninger fra den nye såvel som fra den gamle by. Stine Kollerup har skabt en række skulpturelle fragmenter, der alle er inspireret af såvel nye som gamle bygninger og bygningsdele på Islands Brygge. Materialerne er holdt i beton, messingtråd og træ.

1. SAL: Fællesudstilling med HUSETs kunstnere
BK_1.jpg

HUSETs kunstnere udstiller et udvalg af deres værker. Se maleri, skulptur, keramik, collage, vævning og meget mere på udstillingen.

HUSETs kunstnere er Anne Rolsted, Birgit Krogh, Bodil Manz, Charlotte Krogh, Dag Aronson, Didder Geisler, Erik Varming, Hanne Løcke, Hans Helge Nielsen, Henriette Duckert, Jytte Rex, Jørgen Albrechtsen, Margrethe Agger, Poul Erik Nielsen, Torben Heron, Trine Pedersen og Troels Trier.

X-rummet: Birgit Daa Birkkjær
Birgit_Daa__Birkkjær_kurve_m._hestehår_o

Gennem mange år har tekstilkunstneren Birgit Daa Birkkjærs foretrukne udtryksmiddel været Tekstilkunst i Kurveform. Med sin egen teknik væver hun kurvene fladt på væven, hvorefter de trækkes i facon.

Selv om det efterhånden er længe siden den første kurv rejste sig fra hendes væv, er det ifølge Birgit Daa Birkkjær stadig et magisk øjeblik hver gang, den flade vævning forvandles til en tredimensionel form.

På sin udstilling i HUSET i Asnæs viser Birgit Daa Birkkjær nogle af sine klassiske værker, men også bl.a. en serie helt nye kurve med japansk papirgarn; struktur-kurve samt nogle mindre eksperimenter, hvor forskellige materialer kombineres, som kaldes:  ’X-kurve’ - inspireret af X-rummet, hvor hendes udstillingen finder sted.

Kurvene er ikke tænkt som brugsgenstande, men som tekstile kunstobjekter.

Udstillingerne indledes med fernisering lørdag d. 22. september kl 14-17 og kan ses frem til den 21. oktober 2018.

 

For mere information kontakt Mie Thorning Christensen tlf: 30618907 eller mail miethorning@husetiasnaes.dk

bottom of page