top of page

HUSET i Asnæs præsenterer fra d. 20. juli til d. 18. august 2019 sommerudstilling med HUSETs kunstnere samt en temaudstilling om collagen som kunstnerisk udtryksform HUSETs X-rum.

Sommerudstilling med HUSETs kunstnere
Jørgen_Albrechtsen_rgb.jpg

Jørgen Albrechtsen

Margrethe Agger_rgb.jpg

Margrethe Agger

Han Helge Nielsen_rgb.jpg

Hans Helge Nielsen

På HUSETs sommerudstilling præsenterer HUSETs faste kunstnere en række nye værker. Se maleri, skulptur, keramik, vævning og meget mere.

Jørgen Albrechtsen er især landskabs- og naturmaler. Han maler med impressionistiske penselstrøg, og hans malerier fra Odsherred er lyse, idylliske og stemningsfyldte. Han indfanger variationerne i landskabet, som de opstår i lysets skiften og i påvirkningerne af vejret og årstiderne. På udstillingen viser han en række landskabsmotiver fra Odsherred.

Hans Helge Nielsen udstiller nye billeder på HUSETs sommerudstilling: Et stort værk med titlen ”Tanker i collage” og fire mindre værker med titlen ”Huse i bevægelse”. I værkerne er der fokus på objekter, som hele tiden bevæger sig forskelligt på billedfladen.

 

Margrethe Agger er kendt for sine farvestrålende billedtæpper både med figurative og abstrakte motiver. Lige nu eksperimenterer hun med en serie værker med motiver af brølende hjorte ved skovsøer, som vil blive vist i HUSET.

HUSETs kunstnere er Anne Rolsted, Birgit Krogh, Charlotte Krogh, Dag Aronson, Didder Geisler, Erik Varming, Hanne Løcke, Hans Helge Nielsen, Henriette Duckert, Jørgen Albrechtsen, Jørn Bromann, Margrethe Agger, Poul Erik Nielsen, Trine Pedersen og Troels Trier.

X-rummet: Temaudstilling - Collage

I X-rummet præsenterer HUSET en temaudstilling med fokus på collagen som kunstnerisk udtryksform. En collage er et billede, der består af papir-, pap- eller stofstykker, avisudklip eller lignende, der er er sat sammen, så der opstår en kunstnerisk helhed. På udstillingen bliver det muligt at se, hvor forskelligt man som kunstner kan arbejde med collagen. På udstillingen deltager Anneli Olesen, Charlotte Krogh, Kirsten Otzen Keck, Morten Brohammer og Poul Erik Nielsen.

Collage-udstilling_Anneli Olesen_rgb-2.j

Anneli Olesens papir- og tekstilcollager er sammensyede lag-på-lag kompositioner. Anneli Olesen er fascineret af collagen som udtryksform, da hun igennem den kan skabe form og rum i billedet i forhold til materialerne og deres organiske struktur.  Med de forskellige lag, kan hun skabe dybde og opnå et grafisk udtryk. Materialerne, hun bruger, er fortrinsvist gammelt papir og tekstil, som hun finder i antikvariater eller på loppemarkeder. Tidsaftryk, falmethed og slid, forstærker udtrykket i collagen og er med til at give dem et råt og upoleret udtryk. Det grafiske udtryk kommer af, at hun ikke limer collagerne sammen, men syr dem sammen på maskine og i hånden som freestyle broderi. Trådene bliver grafiske linjer og er med til at skabe rumlighed i billedfladen.

Kirsten Otzen Keck har arbejdet med udgangspunkt i collagen siden 2001. Hun benytter flere medier: fotocollage, skulptur, animation, projektion af collageserier og animationsvideo på skærme med indbyggede 3D elementer og relieffer. Hun udforsker collagen i analoge og digitale former, og benytter egne fotos, internet arkiv- og historiske fotos. Hendes værker er personlige historier i hvilke fiktion, mediehistorier og det selvoplevede blander sig.

Charlotte Krogh

Charlotte Krogh viser en række collager, der tager udgangspunkt i små tekststykker fra hendes børns skolehæfter, fra da de var små. Hun bruger brudstykker fra stilehæfterne som titler – ”Lille pige med blomst” eller “Jeg kikkede en anden vej da jeg kikkede” - og som afsæt til sin billeddannelse. Titlerne besidder en poesi, men har også som brudstykke en alvor indbygget, som hun arbejder med. Derudover viser hun nogle værker, hvor hun har arbejdet med brudstykker og elementer fra ældre arbejder på papir og brugt dem sammen med udklip fra magasiner.

Charlotte Krogh_rgb.jpg
Morten Brohammer_rgb.jpg

Morten Brohammer viser en række værker, hvor udgangspunktet er to forskellige tegninger, hvor abstrakte og figurative elementer blandes omtrent 50/50. Tegningerne klippes efterfølgende nærmest tilfældigt ud i mindre stykker og sættes sammen igen, baseret på nye relationer mellem de enkelte dele. Den simple teknik giver ham mulighed for at lave billeder, hvor forskellige maleriske elementer danner uforudsigelige form- og farvekombinationer.

kirsten Ozten Keck_rgb.jpg

Anneli Olesen

Morten Brohammer

Kirsten Otzen Keck

Poul Erik Nielsen er optaget af at skildre det urbane i sine billeder. I collagen anvender han ofte materiale fra de byer, han besøger, således at værkerne hver især bliver små portrætter af den enkelte by samtidig med, at de også bliver en slags dagbog. Det materiale, der anvendes kan være billetter, udklip fra lokale aviser og blade, poser fra bageren, opsamling fra fortovet, frottage af ornamenter og egne fotos m.m. På den aktuelle udstilling vises værker inspireret af et ophold i New York.

Urban dagbog VI_rbg.jpg

Poul Erik Nielsen

Udstillingerne indledes med en fernisering lørdag d. 20. juli kl 14-17 og kan ses frem til den 18. august 2019.

 

For mere information kontakt Mie Thorning Christensen på miethorning@husetiasnaes.dk

bottom of page