top of page

HUSET i Asnæs præsenterer fra d. 14. juli til d. 12. august 2018 sommerudstilling med HUSETs kunstnere samt udstillingen ORBIT af Ida Kvetny, Diana Velasco og Astrid Myntekær i X-RUMMET.

Sommerudstilling med HUSETs kunstnere

På HUSETs Sommerudstilling præsenterer HUSETs faste kunstnere en række nye værker. Her kan du se maleri, skulptur, keramik, collage, vævning og meget mere.

Dag Aronson deltager på HUSETs Sommerudstilling med en række nye værker, der handler om mennesker og relationen imellem mennesker. Dag Aronson er i disse værker optaget af fænomenerne individualitet versus socialitet. I malerierne ser vi personer, der befinder sig i samme rum, men som fremstår indadskuende og isolerede. De er fysisk tilstede, men ikke psykisk. I maleriet “ Kvinder og stole”, ser vi to kvinder, der, selvom de har tre stole mellem sig, ser ud til at være på vej ud af billedet. De har mulighed for at sidde ned, samtale og kommunikere, men er tilsyneladende ude af stand til det. I sine værker tematiserer Dag Aronson, at vi til trods for de uendelige muligheder for kommunikation i dag fortsat er enkeltindivider i afgrænsede, individuelle rum, hvor en åben og ægte kontakt med andre er vanskelig.

Hans Helge Nielsen bidrager til Sommerudstillingen med en række nye værker udelukkende i blå nuancer. Med afsæt i en rejse til Portugal har han udført en række skulpturobjekter og malerier efter digitale billeder af de fliser og kakler, som dekorerer banegårdene og andre offentlige steder i de portugisiske byer. Det særlige ved disse fliser og kakler er, at der i dem udelukkende er anvendt to farver nemlig blå og hvid. Denne brug af den blå farve har inspireret Hans Helge Nielsen til også udelukkende at arbejde med forskellige blå nuancer i sine værker og herigennem undersøge den blå farves kvaliteter.

HUSETs kunstnere er Anne Rolsted, Birgit Krogh, Bodil Manz, Charlotte Krogh, Dag Aronson, Didder Geisler, Erik Varming, Hanne Løcke, Hans Helge Nielsen, Henriette Duckert, Jytte Rex, Jørgen Albrechtsen, Margrethe Agger, Poul Erik Nielsen, Torben Heron, Trine Pedersen og Troels Trier.

X-RUMMET: Astrid Myntekær, Ida Kvetny og Diana Velasco – ORBIT

HUSET i Asnæs er glad for at kunne præsentere gruppeudstillingen ORBIT med Astrid Myntekær, Ida Kvetny og Diana Velasco.

Med udstillingen ORBIT tager de tre kunstnere udgangspunkt i paradokser omkring tid, kredsløb og sanselighed. De har skabt et samlet projekt, hvor keramiske værker, fotografier og installation tilsammen danner et univers, som publikum bliver inviteret med ind i – et parallelt univers af energifelter, der kredser om hinanden.

I det første rum møder beskueren Diana Velasco og Ida Kvetnys totalinstallation af keramik og fotografi. Installationen beskæftiger sig med tyngdekraft, materialitet og menneskeskabte konstruktioner. Ida Kvetnys ekspressive energifelter har sneget sig ind på fladen af fotografiet. Fra loftet hænger kugleformede keramik- og plastikskulpturer, der går i dialog med motiverne fra fotografierne. Astrid Myntekær arbejder med lys som omdrejningspunkt og har til HUSET i Asnæs skabt en installation bestående af kobber-mobiler, som udstråler en universel livsenergi med referencer til healing, science fiction, naturvidenskab og spiritualitet. 

Udstillingerne indledes med fernisering lørdag d. 14. juli kl 14-17 og kan ses frem til den 12. august 2018.

 

For mere information kontakt Mie Thorning Christensen tlf: 30618907 eller mail miethorning@husetiasnaes.dk

bottom of page