top of page

HUSET i Asnæs præsenterer fra d. 5. maj til d. 3. juni 2018 gruppeudstillingen ”Rundt om HUSET”, en fællesudstilling med HUSETs kunstnere samt en udstilling med Louise Hindsgavl i X-RUMMET.

Rundt om HUSET - en gruppeudstilling

Gruppeudstillingen ”Rundt om HUSET” er et portræt af egnen Odsherred. Det er en udstilling, som undersøger landskabet, der omkredser udstillingsstedet HUSET i Asnæs. Det er en stedsspecifik udstilling, hvor udstillingens værker alle tager udgangspunkt i og forholder sig til egnen, og hvor stemninger, forestillinger og identitet bliver udforsket og udfordret gennem skulptur, fotografi, tegning, tekst, maleri, video og performance.

De inviterede kunstnere har alle et meget forskelligt forhold til Odsherred. Nogle er kommet her hele deres liv og har således et tæt tilknytningsforhold, andre har først stiftet bekendtskab med området på grund af udstillingen. Enkelte har sommerhus her, andre overvejer at flytte til egnen, og en enkelt er bosat i udlandet og foretager derfor al research om egnen gennem internettet. Uanset hvilken relation de deltagende kunstnere har til Odsherred, bliver der i udstillingens værker gået i dialog med kulturarv, indbyggerne i området og egens særlige landskab og karakteristika med formålet at give en anderledes og nuanceret oplevelse af Odsherred.

De deltagende kunstnere er:

 

Saskia Te Nicklin, Claus Haxholm, Kaspar Oppen Samuelsen, Andreas Rasmussen, Johanne Sigvardsen, Jakob Hunosøe, Kirsten Bertelsen, Anne-Marie V. Andersen, Magnus Pettersen og Lea Hein, Casper Aguila Christoffersen og Frederik Næblerød, Julie Lænkholm og Marie-Louise Vittrup.

 

Udstillingen "Rundt om HUSET" er kurateret af

Marie-Louise Vittrup.

1. SAL: Fællesudstilling med HUSETs kunstnere

HUSETs kunstnere udstiller et udvalg af deres værker. HUSETs kunstnere er Anne Rolsted, Birgit Krogh, Bodil Manz, Charlotte Krogh, Dag Aronson, Didder Geisler, Erik Varming, Hanne Løcke, Hans Helge Nielsen, Henriette Duckert, Jytte Rex, Jørgen Albrechtsen, Margrethe Agger, Poul Erik Nielsen, Torben Heron, Trine Pedersen og Troels Trier.

X-RUMMET: Louise Hindsgavl

Louise Hindsgavl arbejder i sine værker med at præsentere nye fortolkninger af den klassiske porcelænsfigur og undersøge de muligheder, genren rummer.

Porcelænsfigurer er traditionelt set yndige figurer med motiver fra en idealiseret verden, men Louise Hindsgavl præsenterer os for et modstykke til denne idylliske verden. Hun leger med vores forventninger til, hvordan en porcelænsfigur plejer at se ud ved at skabe figurer, der afspejler alle facetter af menneskelivet – også de groteske, uhyggeligt og mørke sider, som sjældent tematiseres i traditionelle porcelænsfigurer. Hun ønsker at påvirke den vanetænkning, som oftest kategoriserer disse figurer som pynteting – som noget med et rent dekorativt formål. Det gør hun ved at sprænge formsproget for dem ved at skabe figurer – til tider monstrøse skabninger, der besidder et strejf af noget uventet, noget mystisk og endda voldeligt. Omdrejningspunktet er at afdække skyggesiderne i mennesket, da mennesket har flere nuancer end dem, den typiske porcelænsfigur giver udtryk for.

 

Alle Louise Hindsgavls værker er lavet i porcelæn. Materialet bruges bevidst for at understrege kontrasten mellem det traditionelt set rene og forædlede materiale og det utæmmede og civilisationsbrydende sceneri, som hendes figurer viser.

Louise Hindsgavl er uddannet fra Designskolen i Kolding i 1999, Linjen for Keramik og Glas. Hun har adskillige udstillinger bag sig i Danmark og i udlandet og er repræsenteret i flere museumssamlinger både i Danmark og udlandet bl.a. Victoria & Albert Museum i London og Nationalmuseet i Stokholm.

Udstillingerne indledes med fernisering lørdag d. 5. maj kl 14-17 og kan ses frem til den 3. juni 2018.

 

For mere information kontakt Mie Thorning Christensen tlf: 30618907 eller mail miethorning@husetiasnaes.dk

bottom of page