top of page

HUSET i Asnæs præsenterer fra d. 2. november til d. 1. december 2019 en fællesudstilling med HUSETs faste kunstnere, en udstilling med Jakob Hunosøe på HUSETs 1. sal og Take Away kunst af HUSETs kunstnere i HUSETs X-rum.

Fællesudstilling med HUSETs kunstnere

HUSET i Asnæs runder udstillingsåret 2019 af med en fællesudstilling med HUSETs faste kunstnere, hvor de præsenterer en række nye værker. Her kan du se maleri, skulptur, keramik, collage, billedtæpper og meget mere.

Det er en stor glæde i den forbindelse at kunne præsentere fem nye kunstnere, der her i efteråret har sluttet sig til HUSETs gruppe af faste kunstnere. Velkommen til Charlotte Bøgh, Lis Biggas, Better Lübbert, Bjarne Werner Sørensen og Morten Tillitz

ko1_charlotte_bøgh_rgb.jpg

Anne Vilsbøll

Den nye kunstner Charlotte Bøgh deltager på fællesudstillingen med billeder med af køer. Dyret som motiv har fulgt hende i mange år og gør det stadig. Lige nu er det Koen og Tyren, der optager hende som motiv. Oliefarve påført med spartel og stregen i form af oliepastel eller kul har altid været en vigtig del af hendes billeder. 

 

Det sidste års tid er hun desuden begyndt at inddrage penslen mere, og der vil derfor også være et par værker med på udstillingen, der bevæger sig i en mere abstrakt retning med store enkle penselstrøg. Her er motivet nærmere en slags anledning til maleriet i sig selv – og koen fremstår mere løsrevet fra den "virkelige ko". 

Bjarne_Werner_SØrensen_rgb.jpg

Den nye kunstner Bjarne Werner Sørensen havde en soloudstilling i HUSET tidligere i år, som havde titlen “Ud af det ene springer det andet”. På denne fællesudstilling viser han en række helt nye grafiske arbejder, der tager afsæt i malerierne. Selvom det er abstrakte billeder, er det organiske udtryk gennemgående, og det er tydeligt, at de har med naturens bevægelighed og stadige forandring at gøre. Motiver, former og farver vendes og drejes kalejdoskopisk, så nye billeder bliver til. Den ene farve eller form kalder på den næste. Organiske former mødes, skjuler delvist hinanden, støder sammen, går i forbindelse og fortæller noget nyt i netværk af organiske mønstre.

Charlotte Bøgh

Bjarne Werner Sørensen

HUSETs kunstnere er Anne Rolsted, Better Lübbert, Birgit Krogh, Bjarne Werner Sørensen, Charlotte Bøgh, Charlotte Krogh, Dag Aronson, Didder Geisler, Erik Varming, Hanne Løcke, Hans Helge Nielsen, Henriette Duckert, Jørgen Albrechtsen, Jørn Bromann, Lis Biggas, Margrethe Agger, Morten Tillitz, Poul Erik Nielsen og Troels Trier.

1. sal: Jakob Hunosøe
siamese_twins.jpg

Jakob Hunosøe er en yngre dansk billedkunstner, der arbejder koncentreret med et underfundigt fotografi, der udfordrer vores perception.

 

Hans billeder viser dagligdags objekter, der er fotograferet på en måde, så de tager sig ud som optiske illusioner. Hunosøe manipulerer med virkeligheden og vores opfattelse af den - ikke ved at ændre noget digitalt i computeren, men ved omstændeligt at arrangere helt almindelige genstande, så de overrasker og forvirrer os.

Hans stilfærdige og formfuldendte farvekompositioner er beslægtede med Keld Helmer-Petersens - kunstfotografiets danske fader. Med deres lakoniske titler, der altid afslører billedets bedrageriske trick, peger værkerne på hverdagens surrealisme og poesi. Samtidig henleder Hunosøe vores opmærksomhed på, at øjnene, der ser, også altid er påvirket af en hjerne, der arbejder på højtryk for at finde mening med billedet.

Jakob Hunosøe

X-rummet: Take Away kunst af HUSETs kunstnere

I HUSETs X-rum vises en udstilling med Take Away kunst af HUSETs kunstnere. Når Take Away kunsten er købt, kan den tages med hjem med det samme. Derfor vil udstillingen i X-RUMMET ændre sig i løbet af udstillingsperioden alt efter hvilke værker, der bliver solgt.

Udstillingerne indledes med fernisering lørdag d. 2. november kl 14-17 og kan ses frem til den 1. december 2019.

 

For mere information kontakt Mie Thorning Christensen på miethorning@husetiasnaes.dk

bottom of page