top of page

Aktuel udstilling

HUSET i Asnæs præsenterer fra d. 22. august til d. 20. september en udstilling med Better Lübbert og Lærke Lauta i HUSETs stueetage samt en udstilling med Aarhus Kunstakademis afgangselever 2020 på 1. sal og i HUSETs X-rum.

Better Lubbert - foto.JPG

Better Lübbert

LÆRKE_LAUTA_Photo_by_David_Stjernholm.j

Lærke Lauta. Foto: David Stjernholm

Better Lübbert & Lærke Lauta

I HUSETs stueetage er Lærke Lauta inviteret til at udstille sammen med HUSETs faste kunstner Better Lübbert. På væggene er Lærke Lautas malerier og på gulvet Better Lübberts krukker.

”Farvernes klang” er arbejdstitlen for Better Lübbert, når hun arbejder med store og små krukker til udstillingen i HUSET.

Nysgerrigheden efter nye glasursammensætninger fører til skønne overflader, hvor man fornemmer, at keramikkens glasur ligger tæt på glassets karakter. Krukkernes former tager udgangspunkt i den klassiske tradition, men fremstår samtidig i kraft af deres samlede udtryk nærværende og nutidige. Better Lübbert er optaget af hverdagslivet, det daglige arbejde på værkstedet, langsomheden, den håndværksmæssige omhyggelighed kombineret med en legende tilgang til materialerne.

Lærke Lauta arbejder med maleri, video og installation. Til udstillingen i Huset i Asnæs viser hun store formater abstrakte malerier, kombineret med mindre figurative malerier. Desuden viser hun mindre værker på papir.
 

Det flertydige og gådefulde er karakteristisk for Lærke Lautas malerier. Farver vibrerer og flyder sammen. Omrids træder frem og fortoner sig. Og hvad enten Lauta arbejder figurativt eller abstrakt, kan vi altid ane et underliggende lag af noget andet, som vi aldrig helt får lov til at se, og hvor malerierne har et særligt skær af uvirkelighed. Den stærkt fortyndede maling samt kraftige, matte og kontrastfyldte farver er et særkende ved Lautas malerier. Naturen spiller en særlig rolle: En solgul plet, antydninger af horisontlinjer eller underlag, der i kraft af deres udflydende karakter minder om vand eller løst sand. Disse naturelementer harmonerer ikke altid med de figurer, vi kan identificere i malerierne, og de handlinger, der finder sted mellem dem. I stedet synes malerierne at skildre en række dobbelte rum, hvor der ikke er nogen klar grænse mellem ude og inde. De figurative malerier har titler, der ofte antyder en større fortælling, og som føjer nye lag til motivet frem for at forklare det. De abstrakte malerier hedder derimod blot ¨Untitled¨ og er fortløbende nummererede.
 

Lærke Lauta har haft soloudstillinger på kunsthaller og museer i Europa, Asien og USA. I DK har hun bl.a. udstillet på Statens Museum for Kunst, Aros, Brandts, Nikolaj Kunsthal  og Horsens Kunstmuseum.

HHKN_huset_asnæs_rgb.jpg
1. sal og X-RUMMET:
Afgangselever fra Århus Kunstakademi 2020

Afgangselever fra Aarhus Kunstakademi viser her deres værker fra afgangsudstillingen forår 2020.
 

Udstillingen giver et indtryk af den bredde og forskellighed, der findes blandt de nyudklækkede kunstnere fra Aarhus Kunstakademi. Tematisk arbejder de med emner som krop, perception, nærvær, dagliglivet, forholdet mellem 2 og 3 dimensioner, tid og skæbne. På udstillingen vises værker, der spænder over maleri, tegning, skulptur, installation, foto og grafik.
 

Udstillere: Bente Felding, Birgitte Dall, Charlotte Jacobsen, Heidi Hansine Kirkegaard Nielsen, Kirsten Schmidt Nielsen, Kurt Ejvind Nielsen, Lisbeth Hulgaard, Lotte Keyser, Louise Hedegaard, Marie Kaarøe og Signe Kirstein Lanter.

Heidi Hansine Kirkegaard Nielsen

Udstillingerne indledes med fernisering lørdag d. 22. august kl 14-17 og kan ses frem til den 20. september 2020.

For mere information kontakt Mie Thorning Christensen på miethorning@husetiasnaes.dk

bottom of page