top of page

HUSET i Asnæs præsenterer fra d. 29. februar til d. 29. marts 2020 udstillingen
”Skibe i HUSET” med Jane Balsgaard, gruppeudstillingen PÅ TVÆRS og udstillingen
”Et hjemligt terræn” med Jacob Hoff i HUSETs X-rum.
 

Jane Balsgaard: Skibe i HUSET

To store skibe, 425 cm lange, svæver gennem det første udstillingsrum i HUSET. De kan ikke sejle. Deres formål er at skabe visioner og rejselyst. De er i slægtskab med eventyr på de store have. Det starter med sejlture i jolle, kajak og skonnerter. Slægtskab med havet som udformer sig på skitseblokken og vokser til skitser i 1:1.

På væggene viser Jane Balsgaard 15 mindre relieffer, som udstilles i en række efter hinanden - som skibe i en kapsejlads samt en række mindre værker; skibsforme og små kasser med skibs associationer. På sokler i rummet udstilles helt små skibe, hvor skroget er støbt i glas. De er støbt i sandstøbning over en modelleret form.

Jane Balsgaard_Kirkeskib_rgb.jpg

Jane Balsgaards værker starter som skitser. Efter tankerne på skitseblokken kommer den fysiske proces med at skabe formen. Hendes materialer er rundjern, pilekviste og håndstøbt plantepapir. Skelettet/grundformen udføres i rundjern, som en form med ræling, køl og spanter eller alene som en oval streg, der viser rælingens form. Eller som i de mindre skibe kun med pilekviste, som er vanskelige at lave.

Balsgaard styrer sit materiale og binder derfor pilekvistene, som hun vil have dem, allerede når hun høster pilen. Når grundformen er på plads, begynder den meditative proces med at binde pilekvistene i tætte rækker. Hun finder en gentagelsesrytme som giver en ensartet flade, som hun så bryder med en skæv pilekvist eller ved at lægge længere afstand mellem pilekvistene. Et princip om et dogme, som hun forsyner med en fejl, for at gøre fladen levende.

Jane Balsgaard

1. Sal: PÅ TVÆRS

Gruppen PÅ TVÆRS består af Birgitte Thorlacius, Gudrun Pagter, Gurli Elbækgaard og Lisbeth Voigt Durand

De værker, gruppen præsenterer, indgår i konstellation med hinanden, både i med- og modspil. De klassiske runde glatte former med celadonglasur i kontrast til objekter med grove krater- og krympeglasur. Naturens forgængelighed udført grafisk i en spinkel og intens streg står i stærk kontrast til store vævninger med konkrete geometriske billedudtryk.

Gruppens navn, PÅ TVÆRS er inspireret af, at gruppens medlemmer arbejder på tværs af forskellige håndværksmæssige discipliner, samt at de bor på en linje tværs over Danmark, fra Østjylland over Fyn til København.

PÅ TVÆRS - foto - Birgitte Thorlacius,
PÅ_TVÆRS_-_foto_-_'Into'_,__180_cm_x_24
PÅ TVÆRS - foto - Blå GEOMORGOLOGI, Gu
PÅ TVÆRS - foto - 'Blå spire' stentøj,

Lisbeth Voigt Durand

Birgitte Thorlacius

Gurli Elbækgaard

Gudrun Pagter

X-RUMMET: Jacob Hoff: Et hjemligt terræn
Jacob_Hoff_Et_hjemligt_terræn_#5_(Flora)

“My intention in the pages that follow was to describe the rest instead: that which is generally not taken note of, that which is not noticed, that which has no importance: what happens when nothing happens other than the weather, people, cars and clouds.” 
 

George Perec, An attempt at exhausting a place in Paris, 1975.

 

Med afsæt i stilleben-traditionen i europæisk maleri udstiller Jacob Hoff i HUSETs X-rum malerier inspireret af den franske forfatter George Perecs intention om at skildre det infra-ordinære – dvs. det helt dagligdags og upåfaldende. Udstillingen har fået titlen ”Et hjemligt terræn” og samler motiver fra hans allernærmeste omgivelser. 

Jacob Hoff

Udstillingerne indledes med fernisering lør. d. 29. februar kl 14-17 og kan ses frem til den 29. marts 2020.

 

bottom of page