top of page

HUSET i Asnæs præsenterer fra d. 13. juni til d. 12. juli en udstilling med Jørgen Albrechtsen og Keld Moseholm, en fællesudstilling med HUSETs faste kunstnere og en udstilling med Ingrid Høiskar Borgfjord i HUSETs X-rum.

Jørgen Albrectsen og Keld Moseholm

Jørgen Albrechtsen og Keld Moseholm udstillede sammen i HUSET i Asnæs for 27 år siden. Nu er de tilbage med en ny udstilling sammen i HUSETs stueetage, hvor Jørgen Albrechtsens malerier og Keld Moseholms skulpturer vil blive vist side om side.

Jørgen-.rgb.jpg

Jørgen Albrectsen

Keld_Moseholm_Mænd_med_tov_foto_Evan_Fr

Keld Moseholm

Jørgen Albrechtsen er især landskabs- og naturmaler. Han maler med impressionistiske penselstrøg,cog hans malerier fra Odsherred er lyse, idylliske og stemningsfyldte. Jørgen Albrechtsen lægger sig i forlængelse af en impressionistisk malemåde, hvor han indfanger variationerne i landskabet, som de opstår i lysets skiften og i påvirkningerne af vejret og årstiderne. Albrechtsen understreger, at hans malemåde er inspireret af Karl Bovin og Ole Kielberg, og at han er således en af de malere, der viderefører den tradition, der forbindes med begrebet ”Odsherreds-malerne”.
På sin udstilling i HUSET i Asnæs viser Jørgen Albrechtsen hovedsageligt sine landskabsmotiver fra Odsherred, men også flere malerier med motiver fra Cuba, hvor han bor halvdelen af året.
 

Keld Moseholm arbejder med temaer i rum. I HUSET viser han nyere værker med temaer og ideer, som har optaget ham siden hans sidste udstilling i HUSET. Et af de gennemgående temaer, som Moseholm har arbejdet med er bl.a. ”Mure mellem mennesker” og værker med et religiøst indhold i en humoristisk kontekst.

Margrethe Agger_rgb.jpg
1. Sal: Fællesudstilling med HUSETs kunstnere

HUSETs kunstnere udstiller et udvalg af deres værker. Se maleri, grafik, keramik, billedtæpper, skulptur og collage.
 

HUSETs kunstnere er Anne Rolsted, Better Lübbert, Birgit Krogh, Bjarne Werner Sørensen, Charlotte Bøgh, Charlotte Krogh, Dag Aronson, Didder Geisler, Erik Varming, Hanne Løcke, Hans Helge Nielsen, Henriette Duckert, Jørgen Albrechtsen, Jørn Bromann, Lis Biggas, Margrethe Agger, Martin Birk Møller, Morten Tillitz,
Poul Erik Nielsen, Søren Schaarup og Troels Trier.

Margrethe Agger

X-RUMMET: Ingrid Høiskar Borgfjord

Med arbejdstitlen Brytningstid omhandler den norske kunstner Ingrid Høiskar Borgfjords projekt i HUSET de nære relationer mellem mennesker. Relationer i familien, relationer til venner. Om hvordan tiden kan føre os sammen, men også splitte os ad. Relationer kan være svære at bevare. På samme måde som kunsten. Modstanden opstår i brydningen mellem det, som var før og nu. I mellem rum.
 

Ingrid Høiskar Borgfjord forsøger at indfange, hvordan det er at være et særligt sted i livet. Et sted, hvor alt fokus ændres, og hvor der gribes ind, selv i kropslig forstand, og en ny kropslig interaktion finder sted. Hun bruger tegningens streg og kullets støv til at understrege det skrøbelige og det sårbare i os.
 

I hendes arbejde er intimitet, nærhed og det personlige vigtige tematikker. Der er et potentiale i private og intime rum. Et potentiale for at røre nogen, blive set og skabe forståelse. Dette er den største motivation, hun har som kunstner.

PORTRETT_INGRID_rgb.jpg

Ingrid Høiskar Borgfjord

Udstillingerne indledes med fernisering både lør. d. 13. juni og søndag d. 14. juni begge dage kl 14-17 og kan ses frem til den 12. juli 2020. HUSET følger naturligvis alle retningslinjer for genåbningen. Der vil derfor være mulighed for afspritning i HUSET, og der vil kun lukkes et begrænset antal besøgende ind i udstillingerne ad gangen. Den kommende fernisering afholdes over to dage for at sikre, der kan være god afstand imellem alle besøgende. HUSET vil, så vidt vejret tillader det, byde på et glas vin i HUSETs gård.
 

For mere information kontakt Mie Thorning Christensen på miethorning@husetiasnaes.dk

bottom of page