top of page

Fra den 18. maj til den 16. juni præsenterer HUSET udstilling med HUSETs nye medlemmer Anna Lindgren & Malene Bjelke, samt en udstilling med Gitte Winther. I X-rummet er der udstilling med Annette Graae. På 1. sal finder du HUSETs kunstnere. Fernisering lørdag den 18. maj kl 14-17

UDSTILLING MED

ANNA LINDGREN & MALENE BJELKE
GITTE WINTHER


X-RUM: ANNETTE GRAAE

MALENE BJELKE
Malene Bjelke arbejder som billedhugger og primært med menneskefiguren, som hun gengiver i alle aldre såvel unge som gamle.

Hendes fokus er på det oversete og det stille, som bliver den gennemgående nerve i hendes arbejde. Med materialer som voks, gips og bronze viser hun, hvor forskelligt materialevalget giver sig til kende figurativt. Figurerne er ikke glatpolerede, men har en levende overflade.
 

Malene Bjelke er uddannet scenograf fra Danmarks Designskole.
 

kolossen, Malene Bjelke lille.jpg

ANNA LINDGREN 

Anna Lindgren bruger naturen, især inspireret fra sit hjemland, Sveriges, storslåede natur, som metafor for den menneskelige søgen på svar i livet. Skildringer af steder i naturen præsenteres som et fysisk svar på den søgen efter mening, som udspringer af menneskets til tider svært forståelige handlinger. Anna Lindgren placerer sit menneske i mærkværdige situationer, hvis dobbelttydighed bekræftes af både perspektivet og den måde naturen indgår, og stiller spørgsmål til betragteren. Drøm og fantasi forenes og skaber lige præcis den stemning, som i sig selv er det bedste bud på hvor vi skal finde forklaringen på menneskets mysterier; nemlig i os selv som naturobjekt. Anna Lindgrens mennesker er altid på vej et sted hen i livet, med erfaringer i bagagen, symboliseret gennem den røde snor og de vækster, som gror omkring. Anna Lindgren er født 1962 i Ludvika, Sverige og har boet i København siden 1989. Hun debuterede 1995 på KE (Kunstnerenes Efterårsudstilling) i København og har siden udstillet på mange Gallerier og Museer i og udenfor Danmark. www.annalindgren.dk

Anna Lindgren.jpeg

Stine Jespersen

Gitte Winther.jpeg

GITTE WINTHER
 

I mit arbejde med ler, som materiale, har jeg en intuitiv og legende tilgang til den keramiske skulptur. Det, der interesserer mig, er den form og materialemæssige tanke om begrebet, det uberørte kontra den menneskeskabte natur. Jeg søger at nærme mig det smukke, det rå og det fine gennem lerets sanselighed. Naturens komplekse forbundenhed og uendelighed er mit omdrejningspunkt. De organiske former og arbejdet med glasurens kemi er en evig kilde til forundring, hvor det uventede er i spil som en nødvendighed.
 

Mit udgangspunkt som billedkunstner var tidligere maleriet og tegningen, men efter en workshop på statens værksteder for 6 år siden har mit fokus været den keramiske skulptur.

X-RUMMET: ANNETTE GRAAE

Annette Graae arbejder med gobeliner og objekter. Hun finder sin inspiration fra havet og naturen, og hun arbejder i serier. Den nuværende gobelinserie er på foreløbig 4 store gobeliner på 200 x 300 cm. Objekterne har samme inspirationskilde og her arbejdes også i serier. De mindste objekter er 20 x 20 x 12 cm. Annette Graae er medlem af Billedkunstnernes Forbund.

Annette Graae himlen over mig .jpg

Udstillingerne indledes med fernisering lør. d. 18. maj kl 14-17 med officiel åbning kl 14.30. Sidste udstillingsdag er d. 16. juni 2024

bottom of page