HUSET i Asnæs præsenterer fra d. 3. marts til d. 2. april 2018 gruppeudstillingen ”Holbæk Art” i HUSET, gruppeudstillingen Stablede Kanter samt udstillingen Smedens digte af Søren Assenholt og Sanne Flyvbjerg i X-RUMMET.

”Holbæk Art” i HUSET

Det er med stor fornøjelse, at HUSET byder velkommen udstillingen ”Holbæk Art” i HUSET.

Udstillingen tager udgangspunkt i det store kunstprojekt ”Holbæk Art” i Holbæk, som er en tilbagevendende kunstevent, der afvikles hvert andet år, og som har til formål at formidle samtidskunst ved at omdanne det offentlige rum i Holbæk bymidte til et kunstmuseum. Holbæk Art har samarbejdet med nogle af Danmarks mest markante kunstnere, som har bidraget med gavlmalerier på byens facader.

 

Det har været meget oplagt for HUSET at lade sig inspirere af det store kunstprojekt i nabobyen Holbæk og invitere et udvalg af de kunstnere, der har lavet gavlmalerier i Holbæk, til at udstille i HUSET.

 

I HUSET får man mulighed for at se, hvordan disse kunstnere traditionelt arbejder med deres kunst, når de ikke laver gavlmalerier. Det bliver således muligt at se bl.a. malerier, litografier, akvareller og keramik fra kunstnerne.

På udstillingen i HUSET deltager:

Kaspar Bonnén, Julie Sass, Malene Landgreen, Per Mølgaard, Cathrine Raben Davidsen, Ferdinand Ahm Krag, Fie Norsker og HuskMitNavn.

1. SAL: Stablede Kanter

Et billede – uden mål og med.

Med alt deres medbragte Habengut (i ordets bedste betydning) vil Stablede kanter skabe en relation imellem det levende rum og de besøgende. Der er lyset, skyggerne, linjen, valøren, farven, papir, lærred, lidt til og meget mere, video, fotos, forvandling, stoflighed, glas, rammer, strukturer, erindring og historie.

Stablede kanter består af seks kunstnere, der undertiden mødes og udstiller sammen ved særlige lejligheder som her i HUSET i Asnæs. Med deres udstillinger ønsker de at skabe et "billede". "Billedet" bestemmes ikke ved forklaringer, men skal i stedet ses.

 

Stablede kanter er Malene Hartmann, Nina Maria Kleivan, Gay Christensen, Svend Danielsen, Espen Brandt-Møller og Peter Stuhr.

X-RUMMET: Søren Assenholt & Sanne Flyvbjerg: Smedens digte

I et fabulerende møde udfolder forfatter Sanne Flyvbjerg og billedkunstner Søren Assenholt Smedens digte. Udstillingen vil i første omgang minde om et museum for gamle ord og håndværktøj, men man vil hurtigt opdage, at den mest af alt handler om menneskets tilstand. Sind og erindring undersøges som en masse, der kan bankes på, sættes op i vinkler og måske slibes ned igen. Glemte ord og værktøjsbetegnelser bliver brugt til at bygge små psykologier, og man vil også kunne møde smeden i et større portræt i tekst og træ.  

Udstillerne blander deres interesse for psykologi, erindring og håndværk; gammelt og nyt. De arbejder i hvert deres sprog; Søren Assenholt igennem håndens sprog og Sanne Flyvbjerg igennem begrebernes konsistens. Til sammen skaber de en ny materialitet, hvor sproget ikke kan undvære den fysiske form, og træet ikke er det samme uden ord. Hvad er en trekanthammer? Hvad kan en stillestok? Er en læggebanker noget fra en skibsbygger eller bare noget, der er bygget hos en ordsmed?

Udstillingerne indledes med fernisering lørdag d. 3. marts kl 14-17 og kan ses frem til den 2. april 2018.

 

For mere information kontakt Mie Thorning Christensen tlf: 30618907 eller mail miethorning@husetiasnaes.dk