top of page

HUSET i Asnæs præsenterer fra d. 27. januar til d. 25. februar 2018 en fællesudstilling med nye værker af HUSETs faste kunstnere samt en udstilling med Birgit Krogh i X-RUMMET.

Fællesudstilling med HUSETs kunstnere

Det er med stor fornøjelse, at HUSET byder velkommen til 2018s udstillingsprogram med en fællesudstilling med HUSETs kunstnere, hvor de præsenterer en række nye værker. Her kan du se maleri, skulptur, keramik, collage, billedtæpper og meget mere.

Didder Geisler præsenterer tre nye malerier på HUSETs fællesudstilling. Her arbejder hun i store formater, som danner basen i hendes farvestærke, abstrakte udtryk.

Farven spiller nemlig hovedrollen i Didder Geislers malerier: Farvernes egne udtryk, deres indbyrdes forhold og måden, de påvirker hinanden. Farverne skaber både negative og positive former på lærredet.

I øjeblikket arbejder Didder Geisler bl.a. med at forenkle sit udtryk, så motivet ofte ender med striber, hvilket ses i et af de nye værker på udstillingen.

Dag Aronson viser eksempelvis flere nye figurmalerier, hvori han bl.a. reflekterer over kunstnerens rolle og arbejdsmåde.

I værket ”Ser på blomsten” viser Aronson kunstneren som en, der betragter og oplever verden - symboliseret af blomsten - på afstand; en verden som kunstneren forsøger at beskrive og fortolke i sin kunst, men som aldrig kan indfanges fuldstændigt. I maleriet ”Portræt af en skakspiller” beskriver Aronson kunstneren som en skakspiller. Som en, der på trods af kunstens umiddelbart uregerlige potentiale og uendelige valgmuligheder, alligevel må afgrænse sig og følge en række regler; spillets, kunstens og livets regler.

Endelig præsenterer HUSET også et antal værker af den færøske kunstner Zacharias Heinesen, som er en af HUSETs faste gæsteudstillere. Her vil man kunne se enkelte oliemalerier samt små og store akvareller både med landskabsmotiver og abstrakte kompositioner.

Zacharias Heinesen opbryder og fabulerer med sin velkendte kubistiske og koloristiske stil over de klassiske færøske "standard motiver" af landskaber, bygdernes huse og havets skibe, som han gang på gang formår at fremstille i et nyt lys for beskueren.

HUSETs kunstnere er Anne Rolsted, Birgit Krogh, Bodil Manz, Camilla Hacke, Charlotte Krogh, Dag Aronson, Didder Geisler, Erik Varming, Hanne Løcke, Hans Helge Nielsen, Henriette Duckert, Jytte Rex, Jørgen Albrechtsen, Lone Seeberg, Margrethe Agger, Ole Bjørn, Poul Erik Nielsen, Torben Heron, Trine Pedersen og Troels Trier.

X-RUMMET: Birgit Krogh

I Odsherred kender langt de fleste Birgit Kroghs eksperimen-terende keramik, og hun er anerkendt for sin kunst såvel lokalt som nationalt. I sine keramiske værker fortæller hun historier om mennesker og dyr, ofte inspireret af den klassiske mytologi. Hun arbejder både med skulptur, krukker, fade og relieffer og blander gerne de forskellige genrer til et helt unikt udtryk.

På sin udstilling i HUSETs X-RUM viser Birgit Krogh bl.a. en række mindre figurer og relieffer. Nogle af de små figurer kalder hun ”skupilukker”. De er mærkelige væsener, der er en blanding af menneske og dyr, og som henviser til en ukendt mytologisk verden. Birgit Krogh færdiggjorde før jul en større udsmyknings-opgave i Nykøbing Sjælland. Her har hun udsmykket en passage ved Algade 38 med en 14 meter lang frise, der fortæller om Odsherreds kyster, istid og dyreliv lige efter afslutningen af den sidste istid, hvor mennesker kom til egnen og senere bosatte sig. På frisen ser man både dyr og menneskeskabninger, og det er disse væsener, der motivmæssigt går igen i flere af figurerne på Birgit Kroghs udstilling i HUSET.

Birgit Krogh har været en del af HUSET siden dets grundlæggelse i 1973. Hun har desuden markeret sig ved at have været med i arbejdsgruppen Clay Today, der bidrog til opstarten af keramikmuseet Grimmerhus i Middelfart, der nu hedder Clay Keramikmuseum Danmark, samt deltaget i opstarten af det internationale keramiske videns- og udviklingscenter Guldagergaard i Skælskør.

Udstillingerne indledes med fernisering lørdag d. 27. januar kl 14-17 og kan ses frem til den 25. februar 2018.


For mere information kontakt Mie Thorning Christensen tlf: + 45 30 61 89 07 eller mail:  miethorning@husetiasnaes.dk.

bottom of page